Minderin Sultanları, Avrupa Oyunları'na hazır


Son yıllarda elde ettiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı, 12-28 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak 1. Avrupa Oyunları'nda tarih yazmayı hedefliyor.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun imkanları doğrultusunda Yalova'da antrenmanlarını sürdüren Minderin Sultanları, ilk defa düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda kürsüde yer almak ve Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak istiyor.

TEKNİK DİREKTÖR AYDOĞDU: TÜRK KADINI, DÜNYANIN ZİRVESİNE LAYIKTIR

Uzun bir maratonun ardından çalışmalarını tamamladıklarını ve son hazırlıklarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Ertuğrul Aydoğdu, "Antrenörlerimiz Abdullah Aykaç, Fatih Yerli ve Dilek Baykara ile birlikte sporcularımıza teknik ve taktik desteğimizi sağladık. Artık mindere çıkma ve madalya kazanma zamanı geldi. Milletimizin dualarıyla ve mücadelemizle Azerbaycan'dan büyük başarılarla dönmek istiyoruz, çünkü Türk kadını, dünyanın zirvesine layıktır." dedi.

1. Avrupa Oyunları'nda kadınlar kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek milli güreşçiler ve kiloları şöyle:
48 kilo Evin Demirhan, 53 kil Merve Kenger, 55 kilo Bediha Gün, 58 kilo Elif Jale Yeşilırmak, 60 kilo Hafize Şahin, 63 kilo Buse Tosun, 69 kilo Burcu Üğdüler ve 75 kilo Yasemin Adar.
CİHAN
<< Önceki Haber Minderin Sultanları, Avrupa Oyunları'na hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER