Milli takım tulumunda Türk bayrağı hassasiyeti

Milli takım tulumunda Türk bayrağı hassasiyeti

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Buz Pateni Milli Takımı için özel dizayn edilen tulumlar da ay yıldızbayrak için büyük bir hassasiyet gösterildiğini belirtti.

Buz Pateni Milli Takımı için özel dizayn edilen tulum fotoğraflarını sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyu ile paylaşan Mehmet Baykan, tulumların özellikleri hakkında da bilgi verdi.

Uluslararası Buz Pateni Federasyonu'nun tulumların arkasında ülke bayraklarının olma şartının önemli bir hassasiyeti gündeme taşıdığına dikkat çekerek, sporcuların düşmesi sırasından Türk Bayrağı'nın yere gelmemesi için tulum arkasına Türk Bayrağı'nı anımsatan bir görsel yapıldığını kaydetti.

Baykan, "Sporcunun düşmesi halinde Türk Bayrağı'nın yere geleceği düşünülerek itiraz edildi. Akabinde bayrağı anımsatan görsel olabilir kararı çıktı. Tulumda sol kol üzerine Selçuklu motifi hız versin diye, bacakta ise turkuaz devletimizin resmi rengi güç versin diye gönüllü bir tasarımcı tarafından dünyanın en iyi malzemeleri kullanılarak tulum dizayn edildi. Sırtta Türkiye yazısı özel izin alınarak İngilizce karakter kullanılmadan yazıldı. Ay Yıldız milletimizin onurunu temsil ediyor. Federasyon Başkanımız Dilek Okuyucu'yu çabalarından dolayı takdir ederek, bu inanç ile başarılarımızın bizi zirveye çıkaracağını umuyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Milli takım tulumunda Türk bayrağı hassasiyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER