Milli İttifak adayı Sakartepe: Sistemi değiştirmek zorundayız

Milli İttifak adayı Sakartepe: Sistemi değiştirmek zorundayız

Milli İttifak'tan SP İzmir milletvekili adayı Bayram Sakartepe, Aliağa ilçesinde bir restoranda düzenlenen kahvaltıda partililerle biraraya geldi. Programda SP adayları Yaşar Biçinci, Orhan Yıldırım, Arif Gemici, Fahrettin Saç, Menderes Bozkurt, Sedat Fidan, Vedat Kolukısa ve Cenk Kılıç da yer aldı. Katılımcılara seslenen Sakartepe, Milli İttifak'tan milli iktidara yürüdüklerini söyledi. Sakartepe, "Bize bugüne kadar insanlar, 'Siz kötüsünüz, siz kabiliyetsizsiniz' diye oy vermemezlik etmedi. 'Başkanım, siz barajı geçemeyeceksiniz' diye bugüne kadar oy vermedi. Bizim oylarımız AK Parti'ye, BBP'nin oyları diğer bir başka partiye geçti ama bu sefer öyle bir sinerji, öyle bir bereket var ki. Sadece isim anıldığında, ittifak ismi ne olur diye araştırmalar yaptık. Böyle bir stratejik karar verirken bir anket yaptırdık ve bu anket neticesinde ittifakın total oy oranı yüzde 17'yi vuruyor. 'Hemen oy veririm' diyenler daha birleşme olmadan, sahaya inmeden yüzde 9. Şu aşamada yüzde 9 ile yüzde 11 arasında bir trenddeyiz." diye konuştu.

'HER MİLLİ İTTİFAK ÜYESİ 5 OY GETİRECEK'

Her Milli İttifak üyesinin, daha önce kendilerine oy vermemiş 5 tane oy getirmesi çağrısında bulunan Bayram Sakartepe, böyle çalıştıkları takdirde önlerinde barajların değil, karlı dağların bile dayanamayacağını kaydetti. Bugüne kadar görmezden gelinen SP'nin oy oranının yüzde 6-7 dolaylarında anketlere girmeye başladığına dikkat çeken Sakartepe, "Ama üç gün önce bir anket şirketi ilk kez açıkladı. Milli İttifak, yüzde 12,5'le gümbür gümbür geliyor Allah'ın izniyle. Biz barajı aşmak için çalışmıyoruz, biz iktidara gelmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

'MİLLETİN PARASINI TEK HESAPTA TOPLAYACAĞIZ'

Bütün siyasi partilerin vaat yarışına girdiğini hatırlatan SP adayı Sakartepe, "Asgari ücreti 5 bin lira yapan var. İki tane ikramiye veren var. Ülkenin hangi kalıtsal problemini çözeceksin? Eğer bu sistemi değiştirmedikten sonra, bu suyun akış yolunu değiştirmedikten sonra Türkiye'de su, bin tane zenginin havuzuna akıyor. Bunu 75 milyona çevirmedikten sonra iki tane ikramiye neye yarar Sayın Kılıçdaroğlu? Milli Görüş'ün en önemli özelliklerinden birisi de yine üreticimize, çiftçimize mavi mazot vereceğiz dedik. Bu mavi mazotu sadece çiftçiyle sınırlandırmıyoruz. Özellikle yolcu ve yük taşıyan otobüs, minibüs ve kamyon esnafımıza, şoförlerimize de yapacağız, çünkü onlar da alınterleriyle geçiniyorlar, sermayeleriyle değil. Paradan para kazanmıyorlar. Şu anda kamyoncu esnafı, otobüsçü esnafı, minibüsçü esnafı ayakta durmak için bütün güçleriyle mücadele ediyorlar. Belgelendirme getirdiler biliyorsunuz. Şu anda bürokratik sistemlerle onlar boğuluyor, bu bürokrasiyi de kaldıracağız. Bütün akaryakıt üzerinden ÖTV'yi kaldıracağız. 99 yılında ÖTV bir seferliğine geldi. Bu kamburu, bu yükü millete alıştırdılar. Bu kamburla yaşıyoruz. Ülkemizin kaynakları var, ülkemizde kaynak sıkıntısı yok. Sadece yönetim problemi var. Biz geldiğimizde, 96 yılında yine en önemli devrim niteliğindeki projelerimizden birisi neydi? Havuz sistemiydi. Petrol çıkarmadık, maden bulmadık. Sadece ülkemizin, milletimizin parasını tek bir hesapta topladık. Gördük ki öyle zenginiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER