Milletvekilleri bu sorulara cevap veremediler

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda bulunan AKP'li Taha Özhan, CHP'li Oğuz Kaan Salıcı ve MHP'li Kamil Aydın’dan oluşan heyet, ABD'de 15 Temmuz Darbe girişimini anlatmaya gittiler .

Milletvekilleri bu sorulara cevap veremediler

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda bulunan AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’dan oluşan heyet, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından geçen hafta ABD’de temaslarda bulundu. Heyet ABD’de Adalet, Dışişleri, Savunma ve Ülke Güvenliği bakanlıkları yetkilileri ile cumhuriyetçi, demokrat ve bağımsız düşünce kuruluşlarıyla bir dizi görüşme yaptı.

Görüşmelere ilişkin bilgi veren CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, düşünce kuruluşlarında genellikle soru sorulduğunu belirtti.
Milletvekilleri en çok '' Gülen’in durumuyla ilgili somut kanıt var mı, darbe girişiminin arkasında neden onun olduğunu düşünüyorsunuz, buna nasıl ikna oldunuz, 80 bin kişiye işten el çektirdiniz, bunların hepsi darbeyle mi bağlantılı?” Bir hafta içinde on binlerce kişinin işten el çektirilmesine Amerikalıların, “Demek ki sizde liste hazırdı” sorularına muhatap oldular 

Yerleşmiş bir demokraside yaşayan insanları bu olanlara ikna etmenin kolay olmadığını kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı sorulara cevap vermekte zorlandıkları itiraf etti 


<< Önceki Haber Milletvekilleri bu sorulara cevap veremediler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER