Millet restorasyon beklerken onlar tatile çıktı

Kamuoyunun ‘restorasyon' çalışmaları yapmasını beklediği Meclis, dün sürpriz bir şekilde tatile çıktı

Millet restorasyon beklerken onlar tatile çıktı

AKP, CHP, MHP ve HDP'nin ortak imzasıyla getirilen Danışma Kurulu önerisi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi ve 1 Ekim 2015 tarihine kadar tatil kararı alındı. Ancak koalisyon görüşmelerinin bir sonuca ulaşması ve hükümet kurulması halinde Meclis olağanüstü toplanacak. Koalisyon kurulmadan seçime gidilirse antidemokratik yasalarla ilgili herhangi bir adım atılamayacak

7 Haziran seçimlerinin ardından toplum Meclis'ten bir an önce çalışmalara başlamasını bekliyordu. Kamuoyu özellikle AKP hükümetinin çıkardığı başta sulh ceza mahkemeleriyle ilgili olmak üzere antidemokratik yasaların iptalini istiyordu. Toplum, AKP hükümetinin son dönemde çıkardığı antidemokratik yasaları değiştirmek için muhalefetten bir restorasyon çalışması bekliyordu. CHP, MHP ve HDP'nin birlikte karşı çıktıkları ‘makul şüphe ile arama', ‘iç güvenlik paketi', ‘sulh ceza hakimlikleri', ‘internete sansür', ‘cumhurbaşkanına örtülü ödenek verilmesi' gibi yasaların iptali en önemli gündem olarak önlerinde duruyordu.

Hükümet kurulmadan meclis çalışabiliyor

Emeklilere ikramiye verilmesi, asgari ücretten vergi alınmaması gibi vaatler gerçekleşmeden de gidilecek erken seçimde muhalefetin sıkıntı yaşayacağı değerlendiriliyor. Üç partinin de vaadi olan AKP'li dört eski bakanla ilgili bir yolsuzluk komisyonu kurulması da vatandaşın beklentileri arasında. Ancak komisyonlar da kurulmadan tatile çıkan Meclis'in bir hükümet kurulmadan çalışması ihtimali kalmadı. Bu durumda hükümet kurulamazsa Meclis hiçbir kanun çıkarmadan erken seçime gitmiş olacak. Muhalefet seçim meydanlarında verdiği sözlerin hiçbirini tutamadan yeniden vatandaşın karşısına çıkmak durumunda kalacak. Teknik olarak yeni hükümet kurulmadan da Meclis çalışabiliyordu.

ZAMAN
<< Önceki Haber Millet restorasyon beklerken onlar tatile çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER