MHP'ye Adana'da bir şok daha

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nden önce Cumhur İttifakı'na oy vermeyenlere, "Analarını belleyeceğiz." diyerek ağır hakaretlerde bulunan MHP'nin adayı Nihat Atlı belediye başkanı olarak seçilmişti. Atlı'nın "küçük yaşta kız çocuğunu alıkoymak ve cinayet" suçlarından 20 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Saadet Partisi'nin müracaatını değerlendiren İl Seçim Kurulu, Atlı'nın başkanlığını düşürdü.

SHABER3.COM

Adana'nın Kozan ilçesinde Cumhur İttifakı'ndan belediye başkanı seçilen Nihat Atlı’nın başkanlığı, Saadet İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurduğu Cumhur İttifakı, Adana'da MHP'nin adayı Nihat Dağlı'yı desteklemişti. 

Atlı’nın, cinayet, küçük yaşta kızı alıkoyma, yaralama, azmettirme, ruhsatsız tabanca, organize çete suçundan hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

SAADET PARTİSİ VE İYİ PARTİ İTİRAZ ETMİŞTİ

Saadet Partisi Atlı'nın "seçilme yeterliliğini haiz olmadığı" gerekçesiyle başkanlığının düşürülmesi talebi ile önce Kozan İlçe Seçim Kurulu'na müracaat etmişti. 

İyi Parti’nin belediye başkan adayı Musa Öztürk de benzer gerekçelerle Atlı'nın başkanlığının düşürülmesini talebinde bulunmuştu. 

İlçe Seçim Kurulu her iki itirazı reddetmişti. Bunun üzerine Saadet Partisi, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu ve Atlı’nın başkanlığı düşürüldü.

MHP, ATLI'YA SAHİP ÇIKTI

Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok yaptığı açıklamada, seçimlerde ikinci olan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan’ın başkan olması yönünde talep bildirdiklerini kaydetti. 

MHP Genel Merkezi ise Atlı’nın başkanlığının düşürülmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) müracaat etti.

Adana Kozan'da ilçe belediye başkanı seçilen MHP'li Nihat Atlı'nın 20 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

"CİNAYET, KÜÇÜK KIZI ALIKOYMA, YARALAMA, AZMETTİRME, ORGANİZE ÇETE..."

Atlı'nın, bir cinayetten 20 yıl ağır hapis, küçük yaşta kızı alıkoyma, yaralama, azmettirme, ruhsatsız tabanca, organize çete suçundan hapis cezası aldığı ve dosyanın Yargıtay'da beklediği öğrenildi.

"ANALARINI BELLEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

MHP’li Atlı, Kozan'da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nden önce yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nı d desteklemeyenlere ağır hakaret ve tehditlerde bulunmuştu. 

Atlı, "Arkamda Devlet Bahçeli var, biz iki parti, tek parti olduk. Partinin adına da Cumhur İttifakı dedik arkadaşlar. Cumhur İttifakıyla, pazara kadar değil mezara kadar gideceğiz. Bu düşmanları da bu memlekette yok edene kadar, kanımızın son damlasına kadar, mücadele verip bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar." demişti.

Atlı'nın bu sözlerine sosyal medyada tepki yağmıştı.
<< Önceki Haber MHP'ye Adana'da bir şok daha Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER