MHP'liler iki saatte çark etti , emeklilikte yaşa takılanlar önergesi düştü

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin önerge AKP ve MHP'nin oyları ile reddedildi. Meclis Genel Kurulunda önerge için 'evet' oyu kullanan MHP milletvekilleri, Grup Başkanvekili Erhan Usta'nın görevden alınmasının ardından önerge için 'hayır' oyu kullandı.

SHABER3.COM

Bugün AKP’nin “Hayır” oyuna rağmen Meclis Genel Kurulunda onaylanan emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin önerge, Mecliste reddedildi. Önergede AKP ve MHP ret oyu kullandı.

GENEL KURUL SIRASINDA GÖREVDEN ALINDI

Gündüz yapılan Genel Kurul’da “Evet” oyu kullanan MHP’nin Meclis oylamasında “çekimser” kalması dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurul görüşmeleri devam ederken MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı görevden almıştı. Kararın Usta’nın önergeye destek vermesi gerekçesiyle alındığı tahmin ediliyordu.

CHP: İKİ SAATTE 'U DÖNÜŞÜ'

Önergenin Meclis’te reddedilmesine ilk tepki CHP’li Özgür Özel’den geldi. Özel sosyal medyadan yaptığı açıklamada “MHP iki saat içinde tam bir U dönüşü yaptı. MHP, komisyonun kurulması önergesine AKP ile beraber ret oyu kullandı” dedi.

CHP, tüm milletvekillerinin oylamaya katılması için Parti Meclisi toplantısını erken sonuçlandırırken, Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki tüm CHP yöneticileri Meclisteki oylamada yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “tasvip etmiyoruz” sözleriyle hedef aldığı İyi Parti’nin önergesi CHP, MHP ve HDP desteği ile Mecliste görüşülmek üzere kabul edilmişti.

<< Önceki Haber MHP'liler iki saatte çark etti , emeklilikte yaşa takılanlar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER