MHP, Rus turist yüzde 18,53 azalınca Meclis'ten araştırma istedi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Rus uçağının Türkiye sınırını ihlal etmesi ile başlayan krizin neticesinde Antalyalı turizmcilere olan etkilerinin araştırılması ve il turizmini geliştirecek önlemlerin alınması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Önergeyi hazırlayan MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, "Antalya turizminin öngörülemez yapısı hem iş gücü piyasasını hem de yatırımcıları etkileyerek milli ekonomiyi ve sosyal yapıyı tehdit eder bir hale gelmiştir." dedi.

Yurdakul, son dönemde AK Parti hükümetinin öngörülemez dış politik hamlelerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Antalya'nın, uçak düşürme olayından sonra Rus turistlerin Türkiye'yi ziyaretten imtina etmesi nedeniyle büyük bir ekonomik ve sosyal kayıp ile mücadele içine girdiğini ifade etti.

RUSYA'DAN GELEN YABANCI TURİST SAYISININ YÜZDE 18,53 ORANINDA AZALDI

Konuyla ilgili turizm istatistiklerine göre, 2014 Ocak-Kasım tarihleri arasında Antalya'ya gelen yabancı turistlerin sayısı 11 milyon 375 bin 584'ten 2015 Ocak-Kasım dönemi itibariyle 10 milyon 769 bin 353 kişiye düştüğünü belirten Antalya Milletvekili, "İstatistikler göstermektedir ki Antalya'ya giriş yapan yabancı turist sayısı yalnızca bu yıl yüzde 5.33 oranında azalmıştır. Bununla birlikte Rusya'dan gelen yabancı turist sayısının yüzde 18,53 oranında azalması da turizm sektörü açısından dikkate değer bir sorundur." dedi.

MHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, Antalya turizminin sürdürülebilir olmadığını, günübirlik kararlar ile ancak idare edildiğini belirterek, şunları kaydetti: "Antalya'dan arka arkaya gelen satılık otel haberleri ve toplu işten çıkarmalar durumun vahametini gözler önüne sermektedir. Turizm sektörü bu haliyle sürdürülebilir olmaktan çok uzaktır. Bu nedenle Antalya turizminin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sorunların belirlenerek, çözüm üretilmesi ile ilgili tedbirlerin alınması ve yasal düzenlemelerin oluşturulması amacıyla parlamento olarak çalışmalıyız."

ANTALYA SORUNLARI İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA GRUBU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından görevlendirilen Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan'ın Antalya'da bir dizi görüşme ve toplantı yaptıktan sonra bir çalışma raporu hazırlandığını hatırlatan Yurdakul, parti olarak Antalya'ya özel bir önem verdiklerini, Türk turizminin önde gelen bir değeri olarak Antalya'nın ve ülke turizm fırsatlarıyla yakından ilgilendiklerinin altını çizdi.

ANTALYA'YI BEKLEYEN ÖNEMLİ SORUNLAR

Kepenk kapatan otellere her gün yeni otellerin eklenmesi ve toplu işten çıkarmaların neticesinde il genelinde işsizlik rakamlarında büyük bir yükseliş beklendiğini kaydeden MHP Genel Başkan Başdanışmanı Yurdakul, sözlerini şöyle tamamladı: "İşsizlik oranlarının arttığı yerleşim birimlerinde suç oranlarının yükselmesi ve ailelerin ekonomik yoksunluk ile karşı karşıya kalarak sosyal problemlerin artması da meselenin önemini göstermesi açısından dikkate değerdir. Antalya'nın sorunlarını TBMM'de gündeme getirmeye devam edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber MHP, Rus turist yüzde 18,53 azalınca Meclis'ten araştırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER