MHP'li Usta: Kalkınma planı mevta oldu, Türkiye 10 yılını kaybetti


MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Türkiye'nin hedeflerinde geri kaldığını, kalkınma planının mevta olduğunu, Türkiye'nin 10 yılını kaybettiğini" söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Usta, "Türkiye hızlı bir şekilde 2015, 2018 ve 2023 hedeflerinden uzaklaşmıştır. Türkiye ekonomisi 2007-2008'e kadar güzel bir performans göstermiştir. Ama 2008 bir kırılmadır ve 2008 sonrası Türkiye ekonomisinin performansı son derece kötü olmuştur. Hedeflerinde Türkiye geri kalmıştır. Plan mevta olmuştur. Kalkınma planı mevta olmuştur. 2-2,5 yılda planın hedefleri açısında mevta denilecek kadar bir durumda olması üzücüdür. Planda 1,3 trilyon dolar milli gelir hedeflemişiz, şu anda orta vadeli programda sizin tahmininiz 854 milyar dolara revize ediyorsunuz. Yaklaşık 400 milyar dolar civarı bir sapma. Türkiye 10 yılını kaybetmiştir. 2018 yılı göçünce tabi 2023 hedefleri de otomatik olarak göçüyor" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, GAP'ın ekonomik göçü önleyemediğini belirterek, "GAP'ın en etkili olduğu yer Şanlıurfa ve Adıyaman'dır. Her yıl onbinlerce insan bölgeden çıkış yaparak Karadeniz, Ankara, Ege ve diğer illere mevsimlik işçi olarak gitmekte. Bölgede yapılan barajlarda kamulaştırma nedeniyle köylerin boşaltılması ile göçlere neden olmakta. Bölgedeki çiftçilerin yüzde 8'i toprakların yüzde 50'sini kontrol ediyor. Yüzde 39'unun hiçbir şekilde toprağı yok. Kamulaştırma sırasında toprağı olmayanlar hiçbir gelir elde edemediği için yaşadığı toprakları terk ederek göç etmek zorunda kalıyor" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Usta: Kalkınma planı mevta oldu, Türkiye 10 yılını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER