MHP'li Öztürk: TÜRGEV'e uçaklı fakülteyi ver, rektörlüğü al

MHP'li Öztürk: TÜRGEV'e uçaklı fakülteyi ver, rektörlüğü al

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, "uçaklı fakülde" olarak bilinen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu arsasının, Rektör Hüseyin Bağcı'nın atanması karşılığında, yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak'ın bulunduğu TÜRGEV Vakfı'na verilmesi pazarlığının yapılıp yapılmadığını sordu.

'TÜRGEV, DEVLET ARAZİLERİNİ İKTİDAR GÜCÜYLE ETİK OLMAYAN BİR ŞEKİLDE UHDESİNE TOPLUYOR'

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları ile gündeme gelen TÜRGEV'in, şimdi de Denizli'ye el attığını öne sürdü. Öztürk, "Yönetim kurulunda Sayın Cumhurbaşkanımız'ın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak'ın bulunduğu vakıf, ülkemizin her yanında resmi kurum, belediye ve üniversitelerin kullanımında olan devlet arazilerini, iktidar gücüyle etik olmayan bir şekilde uhdesine toplamaktadır. Diğer vakıflara sağlanmayan kolaylıklar, Cumhurbaşkanımız'ın hamiliğini yaptığı vakfa kapalı kapılar ardında sağlanmaktadır. Bu vakfın yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı'nın çocukları olmasaydı, bu kadar hızlı ve aktif olabilir miydi?" dedi.

'DEVİR İŞLEMLERİ GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR'

2012 yılından sonra isim ve yönetim kadrosunu değiştiren vakfa bağış yapmak için işadamları, arazi tahsisinde bulunmak için rektör, vali ve iktidar belediyelerinin adeta birbirleriyle yarıştığını öne süren MHP İl Başkanı Öztürk, "Daha önce Çanakkale, Sakarya, Konya, Malatya, Antalya, Gaziantep ve İstanbul'da benzer konularda kamuoyuna gündem olan vakıf, şimdi de Millî Emlak'a ait görünen, kullanım hakkı Pamukkale Üniversitesi'ne tahsisli, vatandaşımızın 'uçaklı fakülte' diye bildiği, şehrimizin en güzide ve arsa değeri en yüksek yerlerinden olan, şahsımın da okuduğu okulumuza mı el attı? Okulum, rektörlük seçimlerinden sonra rektör ataması esnasında pazarlık unsuru mu oldu? Protokol görüşmeleri, seçimler ve vakfın geçmişindeki tescilli durumundan dolayı mı gizli yürütülmektedir? Protokol yapılıp devir işlemleri sadece Millî Emlak Müdürlüğü'nün çalışması ve bakanlık onayına mı kaldı?" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Öztürk: TÜRGEV'e uçaklı fakülteyi ver, rektörlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER