MHP'li Kilci: Uzun süredir diken üzerinde olan ekonomi dibe vurdu


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, iç ve dış borçların yanı sıra hane halkı borçlarının rekor kırması ve birçok göstergenin alarm vermesi nedeniyle uzun süredir diken üzerinde olan ekonominin dibe vurduğunu söyledi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, dolar ve avrodaki yükselişin önünün kesilemediğine de dikkat çekerek, "Hane halkı borcu 12 yılda yaklaşık yüzde 396 oranında bir başka deyişle 50 kat arttı. 2002 yılında 100 liralık bir kazancın 3,4 lirası kadarı borçluyken, bugün bu rakam 49,6 liraya yükseldi. Özellikle dolardaki tırmanış halkımıza yüksek enflasyon olarak yansımaya başlayacaktır ve yansıması devam edecektir" dedi.

Ekonomi uzmanlarının hesaplarından örnekler veren Kilci, "Yapılan hesaplar kurda yüzde 1'lik değer kaybının enflasyonu 15 baz puan kadar yükselttiğini gösteriyor. Dolayısıyla sene başında 2.358 olan Dolar/TL kurunun bugünkü geldiği noktadaki yüzde 20 üzerindeki değer kaybı enflasyonu 3 puan kadar artırır. Sadece bu kayıp değil bir başka kaybımızda dolar cinsinden yaptığımız ithal ürünlerin fiyatlarındaki artış olarak bütçemize yansıyacak" diye konuştu.

Özellikle sanayi kesiminde kapasite kullanım oranlarının da düştüğüne vurgu yapan Kilci, şunları söyledi; "Üretim endekslerindeki düşüş ileriye yönelik kaygı verici boyutlardadır. Bu tedirginlik güven endekslerini de zedeliyor. Dolayısıyla bu yaşanan sıkıntılar önümüzdeki dönem itibarıyla birçok olumsuzluklara daha imkân tanıyacaktır. AKP'nin iflas etmiş reçeteleri piyasadan kalkmıştır. Tüm bu gerçekler ve gerekçelerle halkımızın 1 Kasım seçimlerini iyi değerlendirip, MHP'nin millî ve ekonomiye dayalı politikalarını da dikkate alarak oylarını kullanmalarını istiyoruz."

Ülke ekonomisinin AKP eliyle iyi gösterilmeye çalıştığını ancak tüm verilerin hileli olduğunu yineleyen Kilci, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin uzman kadroları, ülke ekonomisinin dolayısıyla da Türk milletinin refah içerisinde olağan akışına gelebilmesi için gerekli çalışmalarını yapmış, hazırlıklarını tamamlamıştır. Aziz milletimizden alacağımız yetki ile iş dünyasından asgari ücretlisine kadar tüm yurttaşlarımız tarafından kabul görecek reel ekonomik reformlarımızı hayata geçirecek, daha güzel, daha yaşanabilir, daha adil bir Türkiye için hep birlikte harekete geçeceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Kilci: Uzun süredir diken üzerinde olan ekonomi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER