MHP'li Çetin: Milletimiz topluca atan tek yürek olmalı


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, Ortadoğu'da enerji paylaşım kavgasında kullanılan vekâlet savaşlarının Türkiye'de sahnelendiğini belirterek, küresel güçlerin terör örgütlerinin eylemleri üzerinden Türkiye'yi bölme hesapları yaptığını vurguladı. Çetin, milletin birlik ve dayanışma içerisinde tek vücut ve yeri geldiğinde topluca atan tek yürek olması gerektiğini vurguladı.

Gündeme ilişkin yazılı değerlendirme yapan Milletvekili Şefkat Çetin, Irak ve Suriye'ye yaşatılan cinnet hali ve giydirilen deli gömleğini Türkiye'ye uyarlamak için provalar yapıldığını ifade etti. Çetin, "Terör örgütlerinin kitlesel katliamlarıyla korku iklimi oluşturularak Türk milleti sindirilmeye çalışılmakta, Türkiye'yi istikrarsızlaştıracak kaos planı uygulamaya konmaktadır. Birçok masum insanımızın, askerimizin ve polisimizin canına kast eden terör olayları, Türk milleti ve devleti için bir beka sorunu haline dönüşmüştür. Güneydoğu'da sürdürülen şehir savaşları, basit asayiş olayları olmanın çok ötesine geçmiş birer isyan provasıdır. Kobani bahanesiyle bütün yurda yayılan 6-8 Ekim olayları gibi kalkışmalara, şimdi sivil halka yönelik kitlesel katliamlarla yeni bir boyut kazandırılmaktadır. " dedi.

Türkiye'nin, yeni dünya düzeninin yeni savaş konseptiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren MHP'li Çetin, yaşananların sıradan terör eylemleri değil, örgütler aracılığıyla yürütülen vekâlet savaşlarının uygulamaları olduğunu kaydetti.

Çetin devamında, "Başta PKK olmak üzere ülkemizde yıkıcı faaliyet gösteren bütün taşeron örgütler kurbanlarının etnik, mezhebi ya da bölgesel kimliğini ayırt etmeden katletmekte, dolayısıyla bütün Türkiye'ye düşmanlık yapmaktadır. Kızılay'da patlatılan bombanın hedefinde Türkiye'nin huzuru ve milletimizin kardeşliğinin olduğu çok açıktır." görüşünü aktardı.

Bugün terörün Türkiye'nin tamamını yakından ilgilendiren en önemli ve acil sorur olduğunu vurgulayan Şefkat Çetin, terörün asker ve polisin dışında sivil vatandaşları hedef seçmesinin yeni konsept değişikliğini gösterdiğine dikkat çekti.

ÖNCÜ SARSINTILARI OLAN TÜRBÜLANSTAN KURTULMAK İÇİN...

MHP'nin, terörle mücadeleyi bir iç siyaset malzemesi yapmanın ülke ve milletin hayrına olmadığına inandığını ifade eten Çetin, şunları dile getirdi: "Partimiz, hükümetin terörle mücadelede atacağı adımlar milli çıkarlarımızla örtüştüğü müddetçe desteklemeye devam edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, henüz öncü sarsıntılarını hissettiğimiz türbülanstan ülkemizi kurtarabilmek için bütün birikimlerini devletimizin ve milletimizin hizmetine sunmaktan geri durmayacaktır. Türkiye'de bir Irak ya da Suriye gibi kaos ve kargaşa programının uygulanmasına MHP asla fırsat vermeyecektir. Vekâlet savaşlarını bütün ülkeler kendi coğrafyalarının dışında verirken, vatan coğrafyamızın savaş alanına çevrilmesinin önüne geçecek tedbirlerin alınması elzemdir. Milletimize karşı bu kirli savaşı destekleyenlerin de yarınlarda aynı sıkıntıları yaşayabileceği mesajları mutlaka verilmelidir. En önemli ayağı olan caydırıcılık gücünün ihmal edildiği ya da zayıf kaldığı durumlarda terörle mücadelenin başarıya ulaşması beklenemez. Devlet olarak yapılması gerekenlerin başında, değişen şartlara göre yeniden bir güvenlik konsepti oluşturarak tehlikeyi vatan coğrafyamızın dışında önlemektir. Kargaşa programını uygulayan ülkelerin Türkiye'deki faaliyetleri ancak bu şekilde önlenebilir."

Şefkat Çetin açıklamasında, Türkiye'nin terör ikliminin tesirine girdiği tüm bu süreci iyi okuyan ve önümüzde yaşanacak sürece işaret ederek bunun adını koyan Milliyetçi Hareket Partisi'nin, toplumu bilgilendirme ve tehlikelere karşı zinde tutma görevini ifa etmeye devam edeceğini belirtti. Çetin, "Milletimizin birlik ve dayanışma içerisinde tek vücut ve yeri geldiğinde topluca atan tek yürek olması Milliyetçi Ülkücü Hareket'in tarihi misyonudur ve bu görevi yerine getirmesine hiçbir güç engel olamayacaktır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Çetin: Milletimiz topluca atan tek yürek olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER