MHP Kongresini durduran hakim terfi etti

MHP’de muhaliflerin olağanüstü kurultayda yaptığı tüzük değişikliğinin yürütmesini durduran hakim Ankara Adalet Komisyonu Başkanlığı’na getirildi.

samanyoluhaber.com

15 Temmuz sonrası  3 binin üzerinde hakim ve savcının ihraç edilmesiyle oluşan boşluğu gidermek isteyen HSYK, yeni bir yetki kararnamesiyle yeni görevlendirmeler yaptı. Yeni atamalarla MHP’de muhalilerin olağanüstü kurultayda yaptığı tüzük değişikliğinin yürütmesini durduran hakim Ankara Adalet Komisyonu Başkanlığı’na getirildi.

MHP’de muhaliflerin yaptığı olağanüstü kurultaydaki tüzük değişikliklerinin yürütmesini durduran Ankara Hakimi İsmail Ulukul, terfi ettirilerek Ankara Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atandı. Sosyal medya yasaklarıyla ve muhalifler aleyhinde verdiği kararlarla tanınan hakim Bekir Altun da İstanbul Anadolu Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na getirildi. Selam Tevhid soruşturmasında 1 dinleme kararı bile veren hakimler tutuklanırken 200’ün üzerinde dinleme kararı veren Altun hakkında herhangi bir işlem yapılmamış, Sulh Ceza Hakimliğine getirilerek hükümetin istekleri doğrultusunda tutuklamalar gerçekleştirmişti. Altun üstelik bu çelişkiyi haber yapan internet sitelerindeki linkleri erişime engelleme kararı da vermişti. 

Altun, Samanyolu yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve gazeteci Ahmet Altan hakkında da tutuklama vermişti.

Kararnameyle İstanbul’da 2, Ankara İzmir, Adana, Eskişehir, Diyarbakır, Kocaeli, Ordu, Mersin, Aksaray ve Konya’da 1’er olmak üzere 12 yeni ağır ceza mahkemesi kuruldu. Tutuklama ve mal varlığına tedbir kararlarını veren 13 yeni sulh ceza hakimliği oluşturuldu.
<< Önceki Haber MHP Kongresini durduran hakim terfi etti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER