MHP İzmir adayı Şahin: Esnafı sahipsiz bırakmayacağız

MHP İzmir adayı Şahin: Esnafı sahipsiz bırakmayacağız

Seçim çalışmalarına devam eden MHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Selahattin Şahin'in yeni durağı Balçova'ydı. Sanayi esnafının kahvaltısına katılan Şahin, MHP Balçova İlçe Başkanı Ülkü Doğan ile birlikte Narlıdere'de esnaf ve diğer vatandaşlarla buluştu.

İzmir ve Balçova'nın sıkıntılarını gidermek için çalışacaklarını söyleyen MHP adayı Şahin, "İzmir'in en önemli sorunlarından bir tanesi, trafik sorunudur. Balçova ilçemiz de trafik sorunundan payını alan ilçelerimizden bir tanesidir. Önemli bir ilçe olan Balçova'da, özellikle mesai başlama ve bitiş saatlerinde trafiğin kilitlendiği görülmektedir. Tüm İzmir'in sıkıntısı olan bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Mevcut olan alternatif güzergahların değerlendirilmemesi, hükümetin ve yerel yönetimin zafiyetini gözler önüne sermektedir. MHP iktidarı, trafik yoğunluğu fazla olan bölgelerde yeni bölünmüş karayolları ve alternatif yollar inşa edecek, ağır taşıt trafiği yoğun olan güzergahlarda fiziki standartları iyileştirerek, trafik sorununu ortadan kaldıracaktır." diye konuştu.

Türkiye genelinde her geçen gün artan alışveriş merkezlerinin, esnafları zor durumda bıraktığını da belirten Selahattin Şahin, "Balçova ilçemiz de küçük bir ilçe olmasına karşın içerisinde 10'u geçkin AVM ve onlarca küçük, ekspres tabir edilen mağaza bulunmaktadır. MHP iktidarı, esnafımızın mağduriyetine son verecek politikalar oluşturmuştur. MHP iktidarı, esnaf ve sanatkarımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standartı getirecek, bu standarta uymayan mevcut şubelerin şehirdışına taşınmasını sağlayacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecektir." dedi.

Bölgesel kalkınmanın önemine değinen Şahin, "Türkiye'nin ilk jeotermal sondaj kuyusu Balçova'da açılmış olmasına karşın ancak yarısına jeotermal enerji verilmektedir. Kaynaklar, tüm Balçova'nın enerjisini karşılamaya yeterli olmasına rağmen uygulamada sıkıntı çekildiği görülmektedir. Bu da yine yerel yönetimlerin yetersizliğini göstermektedir. Bunun yanısıra Balçova ilçemizde, Türkiye'nin en büyük teleferiklerinden birisi bulunmaktadır ama işlev görmediği ve arızalı olduğu ortadır. Bu hizmetin derhal faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Balçova ilçemiz, sahil kıyısında olmasına karşın yerleşim yeri ve nüfus yoğunluğunun fazla olması ve yapılan yollar denize ulaşımı zorlaştırmaktadır. Bilinçli bir projeyle vatandaşın denize ulaşımını kolaylaştırmak gerekiyor. MHP iktidarı bölgelerin, illerin ve ilçelerin özellikleri, farklılıkları, gelişmişlik düzeyleri, temel sorunları ve potansiyellerini gözönünde tutarak, bölge planları ve il gelişme planlarıyla bölgenin gelişimini sağlayacaktır. İl yatırım ve kalkınma ofisleri oluşacak, gelişme planları hazırlanacak, ilde ve ilçelerimizdeki sorunlar tespit edilecek, sorunlu şehrimiz kalmayacaktır." dedi.Esnafi-sahipsiz-birakmayacagiz-1909443.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber MHP İzmir adayı Şahin: Esnafı sahipsiz bırakmayacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER