MHP doğruladı iddiası: Gökçek MHP'den Ankara adayı olacak

MHP'nin Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek'i düşündüğü ileri sürüldü.

SHABER3.COM

Yerel seçimlerde MHP ve AKP arasındaki ittifakın sona erdirilmesinden sonra MHP'den önemli bir adım geldi.

MHP kaynaklarına dayandırılan habere göre, yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek aday gösterilecek.

CNN Türk'ün aktardığına göre, MHP kaynaklarının "Ankara için Gökçek'i düşünüyoruz" dediği ve kararın "Gökçek'in cevabına bağlı" olduğunu söylediği bildirildi.

Öte yandan Gazeteduvar'a konuşan MHP içinden kaynaklar söz konusu gelişmeyi doğruladı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdi. İkilinin önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceği ifade edildi.

'YEREL SEÇİM İTTİFAKINI YAPALIM, İŞBİRLİKÇİLERİN OYUNUNU BOZALIM'

Gökçek, AK Parti ile MHP'nin yerel seçimde yapmayı planladığı ittifakın bozulmasını sosyal medya hesabında şu ifadelerle değerlendirmişti:

"Yerel yönetim seçimlerinde AK Parti/MHP seçim ittifakının bozumlasına kimler seviniyor? Sevinenlere bakın. Yorumu rahat yapabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde ittifak başarı getirmişti. Yerel seçim ittifakını yapalım, küresel ve yerli işbirliklerin oyununu bozalım."

Gökçek, son yerel seçimlerde AKP'nin adayı olarak başkanlık koltuğuna oturmuş, geçtiğimiz yıl ekim ayında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrası görevinden istifa etmişti.

<< Önceki Haber MHP doğruladı iddiası: Gökçek MHP'den Ankara adayı olacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER