MHP adayı Tanrıkulu'ndan KOBİ ve girişimcilere destek sözü


MHP İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD)'ni ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının hiçbir zaman KOBİ'lere destek vermediğini, aksine sıkıntıya sokacak birçok faaliyet yatığını iddia etti.

İktidarın, ekonomik istikrarsızlığı hizmet olarak gördüğünü ve özellikle bu dönemde dövizden rant sağlayanlara para kazandırdığını savunan MHP adayı Tanrıkulu, "Bugün bakıyoruz, enflasyon almış başını gidiyor. Enflasyon, Beştepe'yi ve rantçılarını etkilemiyor ki. Enflasyon milletimize, esnafımıza, işadamımıza sıkıntı yaratıyor. Döviz kurları, baştakilerin umurunda mı? Ülkenin ekonomik durumunu çok önemsemiş olsalardı, büyümenin düştüğü bir dönemde koltuk sevdası için boş boş vaatlerde bulunup dolaşmaz, ekonomiyi düzeltecek önemler için çalışma yaparlardı. Nerede sizin ekonomik vaatleriniz? Ekonominin istikrarı için kendilerini adres gösteriyorlar ama girişimci ve KOBİ'lerin hali ortada. Ekonominin temel yapıtaşı olan KOBİ'ler ve girişimciler, döviz ve enflasyonun mağduru durumuna gelmiş, takipteki kredileri artmıştır." dedi.

MHP'nin seçim beyannamesinde, makroekonomik politikaların KOBİ ve girişimcileri temel aldığını belirten Tanrıkulu, "Bakın bu çok önemlidir. Ekonominin en önemli ayağı olan KOBİ ve girişimci kardeşlerimizin bankalardan daha fazla kaynak kullanması için 'Kredi Garanti Fonu' sisteminin kaynakları arttırılacaktır. Ayrıca Kredi Garanti Fonu ve risk sermayesi sistemi etkin hale getirilerek, KOBİ'lerin teminat sorunu çözülecektir. Bunun dışında bizim için oldukça önemli olan, milli paramızın değeridir. MHP iktidarında, Türk Lirası'na istikrar kazandırılarak dış ticarette ikili antlaşmalar çerçevesinde milli paranın daha fazla kullanımı sağlanacaktır. Buna ek olarak her şeyden önemlisi, ekonomimizde istikrarın temelini oluşturmak amacıyla ekonomi yönetimi yeniden yapılandırılacak, 'Ekonomi ve Hazine Bakanlığı' kurulacaktır." şeklinde konuştu.

MHP iktidarında, girişimcilik ve KOBİ faaliyetlerinin gelişmesi noktasında önemli adımlar atacaklarını vaadeden Ahmet Kenan Tanrıkulu, "KOBİ'lerin yenileme amacıyla yapacakları makine, teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacak, KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır. Buna ek olarak KOBİ'lerin ar-ge, yenilik ve ihracat yapabilme kapasiteleri geliştirilerek, uluslararası rekabet güçleri arttırılacaktır. KOBİ'lerin markalaşmaları, kurumsallaşmaları ve yenilikçi iş modelleri geliştirmeleri sağlanacaktır. Bununla da kalmayıp sanayinin kullandığı girdilerin fiyatlarını yükselten fon ve benzeri kesintiler kaldırılacaktır" dedi.

Ziyaretten ötürü teşekkür eden İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise geçen genel seçimden sonra hükümet kurulamamasından dolayı ülke ekonomisinde istikrarsızlık meydana getirdiğini söyledi. Enflasyon ve döviz kurlarının artmış olmasından dolayı ekonominin temeli olan KOBİ'lerin oldukça zorlandığını belirten Küçükkurt, "Ekonomik istikrarsızlık üretim maliyetlerine de yansımış ve tüketicilerin alacakları fiyatlar, bunlara paralel olarak artış göstermiştir. Bu noktada KOBİ'ler ciddi sıkıntıdadır. Kur sürekli artmakta, buna bağlı olarak istihdam yükü de artış göstermektedir. Bizim temennimiz, kurun bu kadar dengesiz bir hal aldığı ortamda 1 Kasım seçimlerinden sonra ivedilikle bir hükümet kurulması ve KOBİ'lere destekler sağlamasıdır. Aksi takdirde ekonomik istikrarsızlık, bataklığa dönüşebilir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber MHP adayı Tanrıkulu'ndan KOBİ ve girişimcilere destek sözü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER