"Mezarlıkta ders müfredat dışı ve suçtur"



Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca, 1 Kasım seçimlerine kadar 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde eğitim alanında uygulanan politikaların eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdiğini söyledi. Karaca, Adana'da bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin dersi mezarlıkta uygulamalı anlatmasına da tepki göstererek, öğretmenin müfredat dışına çıktığını, pedagojik yönden ise yapılanın çocuklar üzerinde onlarca etki bırakacağını savundu. Karaca, bu tür uygulamaların AK Parti'nin ak öğretmenlerinin, öğrencileri psikolojik olarak küçük yaştan itibaren tek tipleştirme amacına yönelik olduğunu öne sürdü.

Karaca, Eğitim Sen Şubesi'nde sendikanın Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz'le birlikte basın toplantısı düzenledi. Karaca, eğitimde dindarlaşma yöneliminin kraldan çok kralcı uygulamacılarla artacağını belirtti. Karaca, merkez Sarıçam ilçesi Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı'nın müfredat yerine uydurma mezarlık müfredatı uygulamasının anlaşılır bir durum olmadığını kaydetti. Öğretmenin yaptığının suç olduğunu öne süren Karaca, şunları söyledi: "Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konuda acilen soruşturma açması gerekmektedir. Bu uygulamada görüldüğü gibi öğrencileri psikolojik olarak küçük yaştan itibaren tek tipleştirme, AKP'nin ak öğretmenleri, AKP'nin siyasal ve ideolojik ihtiyaçlarını karşılayacak itaatkâr nesiller yetiştirmek için seferber olunduğunu görüyoruz. Siyaseten ortaya konulan eğitim politikaları akıllarından ve gönüllerinden öyle geçse bile mevcut yasaları da dikkate almak zorundadır. Bu yasalara da herkes uymak ve uygulamak zorundadır."

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Yaşar Çıraklı, önceki gün öğrencilerine Buruk Mezarlığı'na götürmüş burada mezarlar arasında oturan öğrencilerine 'Ahirete iman, kıyamet ve yeniden dirilme' konusunu anlatmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber "Mezarlıkta ders müfredat dışı ve suçtur" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER