Mezarı Şerif Okulu'nun veli komitesi okullarına sahip çıkıyor

Mezarı Şerif Okulu'nun veli komitesi okulun bahçesine bir çadır kurdu ve çadırın içerisinde oturarak okullarına sahip çıktılar.

SHABER3.COM

Bugün cuma namazını kıldıktan sonra bütün cemaate yemek verdiler.

Afgan Turk Okulları Veli Komitesi Başkanı Yusuf Peştun 18 Nisan Kabilde yapılan Basın toplantısındaki konuşmasında Türk okullarına sahip çıktı.

Yusuf Peştun, "Bizde meşhur bir atasözü vardır: “Eğri yük hedefe ulaşmaz”. Bunun en bariz örneğini Mezari şerifte yaşanan olayda gördük. İktisat Bakanı, Maarif bakanı ve bazı Milli güvenlik yetkilileri bu eğri yükü Afganların sırtana dayattılar ve Türkiye Cumhurbaşkanının emriyle hedeflerine ulaşmak istediler, hedefe ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar." diye konuştu.


 
Peştun konuşmasının devamında şu sözlere yerdi:

Şüphesiz Mezari şerifteki bacılarımız ve kardeşlerimiz bu başarısız ve yasadışı girişimi akamete uğrattılar ve Afgan milletinin onurunu korudular. Milletin onurunu ve gururunu korumak hepimizin sorumluluğu. Mezari Şerifli bacılarımız ve kardeşlerimiz aslında Hz. Mevlananın mefkuresini yenilediler.



Biz hiçbir zaman Türk kardeşlerimiz ve Türk bacılarımızı unutmayacağız ve onlarının onurunu korumak bizim görevimiz. Gerek Türkiye gerek Afganistan çapında yaşanan siyasi ve yasadışı baskıya karşı kanunlar dahilinde ve Afgan ve Türk kardeşliği çerçevesinde sonuna kadar dayanışma göstereceğiz ve başaracağız.

Afgan-Türk okullarını koruma sürecini başarıya ulaştıran Mezari şerifli Kardeşlerimiz ve bacılarımıza teşekürlerimiz sunuyorum ve inşaallah bu başarı sonuna kadar bizimle olacaktır ve Afganistan devlet başkanı ve bahsettiğim devlet bakanlarından isteğimiz, bizim önerilerimizi kabul etmeleridir.


<< Önceki Haber Mezarı Şerif Okulu'nun veli komitesi okullarına sahip... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER