AKP ile müttefiği MHP'de düşüş sürüyor

MetroPOLL Araştırma "Türkiye'nin Nabzı Haziran 2020: Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketinin sonucunu açıkladı. Ankete göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) oy oranındaki düşüş sürüyor.

SHABER3.COM

MetroPOLL Araştırma'nın Twitter hesabından yayımladığı "Türkiye'nin Nabzı Haziran 2020: Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketine göre, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) oy oranındaki düşüş sürüyor.

Anket sonucuna göe, AKP'nin şubat ayında yüzde 33,9 olan oy oranı, martta yüzde 33,7'ye, nisanda yüzde 32,8'e, mayısta yüzde 30,7'ye ve son olarak haziran ayında yüzde 30,3'e düştü.

MHP'NİN OY ORANI GERİLİYOR

Ankette Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) de oy oranı düşüş gösterdi. MHP'nin mayıs ayında yüzde 7,3 olan oy oranı, haziran ayında yüzde 6,2'ye düştü.

CHP VE HDP YÜKSELİŞTE

Ankete göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oy oranında yükseliş var.

CHP'nin mart ayında yüzde 17,7 olan oy oranı, nisan ve mayısta yüzde 19,0 ve yüzde 21,7'ye ulaştı. CHP'nin haziran ayında oyu yüzde 24'e yükseldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de mayıs ayına göre oyunu yükseltti. HDP'nin mayıs ayından yüzde 8,4 olan oy oranı, haziranda yüzde 8,9'a yükseldi.

Yeni partiler Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Gelecek Partisi ise oylarını yükseltti. DEVA Partisi haziranda yüzde 1,9 oy oranına ulaşırken, Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 1,4 oldu. 

İki partinin mayıs ayındaki oy oranı 1,3'tü.

Ankete göre, "Kararsızım" diyenlerin oranı arttı. Mayısta yüzde 7,7 olan kararsızlar haziranda yüzde 9,2 oldu.



<< Önceki Haber AKP ile müttefiği MHP'de düşüş sürüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER