Metroda bomba şakası yapan çocuklar, 4 yıl 8 ayla yargılanacak


Kadıköy-Kartal metro hattında bomba şakası yapan lise öğrencisi 3 genç hakkında "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından toplamda 2'şer yıldan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede anlatıldığına göre 18 yaşından küçük 3 genç, 4 Mart 2016'da Kadıköy merkezden Kartal istikametine gitmek için 8 nolu metro trenine bindi. Metronun Ünalan istasyonuna gelmeden çocukların aralarında plan yaptıklarının belirtildiği iddianamede, gençlerden M.O.Ö Ünalan durağında indi. Daha sonra M.O.Ö, içinde top 3 adet basketbol topu olan çantayı, metronun kapısı kapanmadan önce "Allahuekber" diyerek vagon içerisine fırlattığı öğrenildi. Yapılan bomba şakasından dolayı
metroda bulunan yolcular arasında büyük panik yaşandı. İddianameden aktarılan bilgilere göre, yolcuların park halindeki ön vagonlara doğru kaçmaya başladıkları ve bu sırada metronun hareket ederek Göztepe İstasyonu'nunda durduğu ifade edildi. Ayrıca iddianamede metro içinde bulunan sivil polislerce diğer çocuklar Y.K. ve A.Y.'nin güvenlik güçlerine teslim edildiği belirtilirken, olay nedeniyle seferdeki 15 araçta toplamda 51 dakika, olayın gerçekleştiği trende ise 6 dakikalık gecikme yaşandığının altı çizildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ, 4'ER YIL 8'ER AYA KADAR HAPİSLE YARGILANACAKLAR

Olaydan sonra, Kadıköy-Kartal Metro hattı Göztepe İstasyon Amiri ile İstanbul Ulaşım Sanayi ve Tic. A.Ş.'nin çocuklardan şikayetçi oldu. M.O.Ö., Y.K. ve A.Y.'nin "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından 2'şer yıldan 4'er yıl 8'er aya kadar hapis cezası istendi. İddianamenin Çocuk Ceza Mahkemesince kabul edildi. Çocukların yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER