AKP'li Metiner, Erdoğan'ı kızdıracak

Kılıçdaroğlu'nun "Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKPC'liye de, İslami kesimden mahkûmlara da gittik” sözleriyle tartışma meydana gelmişti. AKP'li Metiner, Bu konunun polemik konusu yapılmasını ‘ gayriinsani, gayriahlaki’ diye nitelendirdi.

Silahlı fedailer arasına AKP'li Metiner de katıldı!

(Video: Arşiv) 
AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM insan Hakları Komisyonu Üyesi Mehmet Metiner, CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında "Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de, İslami kesimden mahkûmlara da gittik" sözleriyle Ankara’daki bilbordlarda hedef gösterilen CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına TBMM’den destek verdi. Genel Kurul’da söz alan Metiner, “Gerçekten, cezaevlerini dolaşırken pek çok insanla, örgütüne bakmaksızın, görüşmeler yapıyoruz, özellikle de hasta tutuklu ve hükümlülerle her bir partiye mensup milletvekilleri olarak görüşmeler yapıyoruz” dedi. Metiner, Bu konunun polemik konusu yapılmasını ‘ gayriinsani, gayriahlaki’ diye  nitelendirdi.

Mehmet Metiner’in genel kurul konuşması şöyle:

MEHMET METİNER (İstanbul) - Gerçekten, cezaevlerini dolaşırken pek çok insanla, örgütüne bakmaksızın, görüşmeler yapıyoruz, özellikle de hasta tutuklu ve hükümlülerle her bir partiye mensup milletvekilleri olarak görüşmeler yapıyoruz; bunun polemik konusu yapılması gayriinsanidir, gayriahlakidir. Partimiz adına bu gayriahlakiliğe, bu gayriciddiyete dair bir yorum yapanı da görmedim ben ama, herhangi bir televizyonun bu yorumu yapmasını, partimizi bağlayan ve partimizi ilzam eden bir davranış biçimine dönüştürmeyi de ahlaki bulmuyorum.

MEHMET METİNER (İstanbul) - Cezaevi Komisyonu Başkanı olarak şunu içtenlikle belirtmek istiyorum: İçerde yatan kim olursa olsun, hangi örgüte mensup olursa olsun, hastaysa gerekli duyarlılığı gösteririz ve sorunun çözümü için de gerekli her türlü katkıyı sağlarız, başka türlü siyasi mülahazaları da gayriinsani ve gayriahlaki bulduğumu belirtmek isterim.

METİNER'İN DE "ZİYARET ETTİK" DEDİĞİ SÖZLER İÇİN ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki muhtarlarla iftar programı öncesinde konuşarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmişti. Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık" sözlerini "hastanede ziyaret" olarak aktararak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

"NEYMİŞ YARALIYMIŞ"

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

"Ben kanı bozuk derken, biyolojik bir kanı bozukluktan, ırkçılıktan asla söz etmiyorum. Bizim kültürümüzde ifade karakterle ilgili bir göndermedir. Bu ülkeye silah çeken teröristin biyolojik olarak hangi milletten olduğunun ne önemi var, bizim gözümüzde onun kanı bozuktur. Bir siyasi partinin başındaki, ki bu siyasi parti ana muhalefet partisidir. "biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK'lıları ziyaret ettik" diyor. Şu ifadeye bak ya, ne kadar da rahatlıkla bunu söylüyor.

Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını ziyaret edeceksin. Neymiş, yaralıymış. Ben milletin idaresine bunları havale ediyorum. Benim mehmedimi şehit edenleri, benim polisimi şehit edenleri kalkıp da onlarla hastanede ziyaret ederek hasbıhal etmek kusura bakmasınlar bu milletin değerleriyle bir defa uyuşmaz.

Siz böyle yaparsanız işte Almanya'da kendi ülkesini soykırımla itham eden adam kanı bozuk değil de nedir? Toplumumuz içinden çıkacak olan kanı bozukların hiçbiri bu milletin asaletini asla gölgeleyemez"

Kaynak: T24
<< Önceki Haber AKP'li Metiner, Erdoğan'ı kızdıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER