Meteoroloji’den fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda kuvvetli rüzgar beklendiğini açıkladı, vatandaşları uyardı. İstanbul'da akşam başlayan ve etkili olan yağmur nedeniyle ise Şişli'de 9 apartman dairesini su bastı.

samanyoluhaber.com


Meteoroloji’den fırtına uyarısı



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu’nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Iğdır, Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari) yağış öncesi ve yağış anında rüzgarın kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatış uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

ŞİŞLİ’DE 9 DAİREYİ SU BASTI

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan etkili olan yağmur yağışı nedeniyle Şişli’de bazı evlerin bodrum katlarını su bastı. Yağışlar nedeniyle daha önce de evleri birkaç kez sular altında kalan vatandaşlar belediyeyi tedbir almamakla suçladı.

İstanbul’da aralıklı olarak tüm gün süren yağmur yağışı akşam saatlerinde etkili oldu. Aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağmur yağışı nedeniyle Fulya Mahallesi Hüseyin Cahit Yalçın Sokak ve Narçiçeği Sokak üzerinde bulunan binaların giriş ve bodrum katlarındaki 9 daire sular altında kaldı. Daire sahiplerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, suları tahliye etti. İtfaiyenin çalışması sırasında bir kez daha etkisini gösteren yağış nedeniyle daireler tekrar su içinde kaldı. İtfaiye ekipleri, apartman sakinlerinin de yardımıyla su tahliyesine devam etti.



<< Önceki Haber Meteoroloji’den fırtına uyarısı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER