Mersin'de polisevine saldırı: 1 Polis şehit oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de dün akşam polisevine yönelik düzenlenen silahlı saldırıda bir polisin hayatını kaybettiğini, bir polisin de yaralandığını açıkladı.

SHABER3.COM

Soylu olay yerindeki incelemelerinden sonra yaptığı açıklamada, saat 22.42 civarında yaklaşık 1-1,5 yıl önce hizmete giren polisevine bir terör saldırısı yapıldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"İl Emniyet Müdürümüzle hemen temas ettik ve burada olayın nasıl cereyan ettiği konusunda ilk bilgileri almış olduk. 2 kadın terörist, çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orda polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil bir şekilde intikal ettikten sonra 2 teröristle birlikte onlar da çatışmaya gidiyorlar. 2 kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyorlar. Ardından çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. İki ayrı patlama sesi de kendi sırtlarına koymuş oldukları ve patlayıcı olan, yaralanınca kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memurumuz kadar ağır bir yara değildi. Ağır yaralanan polis memuru arkadaşımızı hastaneye götürüyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor."


"Bir saldırganın kimliği tespit edildi"

Yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığını aktaran Soylu, "Bunun yanı sıra bir sivil vatandaşımız da bir hanımefendi, o da verilen bilgi çerçevesinde balkonda otururken bir kurşun isabet ediyor ama onun da şükür hayati tehlikesi yok. Ameliyatının bittiği konusunda bir bilgimiz oluştu. İki kişi de yine sivil vatandaşlar, onlar da patlamanın tesiriyle yüksekten atlama gerçekleştiriyorlar, onlarda da herhangi bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Saldırıyı düzenleyen kişilerden birinin kimliğinin tespit edildiğini, diğerini belirlemek için çalışıldığını dile getiren Soylu, "Terör örgütlerinin Türkiye üzerine oyun kurmasına vesile olanlar, onları destekleyenler ve onlar üzerinden Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar bilmelidir ki Türkiye eski Türkiye değil” dedi.

Soylu, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünün sorulması üzerine, "PKK arkadaşlar, anlattım aslında. Kırsalcı dediğime göre PKK. Mersin'in seçilmesinin nedeni de bizim şu anda tespitini yaptığımızı belirttiğimiz teröristin Mersin'i bilmesinden kaynaklanıyor” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "Hedef neden Mersin olabilir?" sorusunu ise Soylu, "Bir sebebi var, onu söyleriz daha sonra. Mersin'in bir sebebi var" diyerek yanıtladı.
<< Önceki Haber Mersin'de polisevine saldırı: 1 Polis şehit oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER