Merkel'in planı sızdı

Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün 16 eyalet başbakanıyla kısmi kapanmayı görüşecek. Merkel, 4-30 Kasım tarihleri arasında kamu alanlarında mümkün olduğu kadar az teması sağlamak ve böylece yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vak'a sayılarının artmasını önlemek istiyor.

SHABER3.COM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, okullar ve yuvalar dışında birçok alanda ciddi kısıtlamaları eyalet başbakanlarına kabul ettirmeyi hedefliyor. 

Birçok eyalet başbakanı Merkel’e destek vermeye hazır. Ancak Sol Partili (Die Linke) Thüringen Eyalet Başbakanı Bodo Ramelow ise kısıtlı da olsa kapanma kararlarına prensip olarak karşı olduğunu açıkladı. 

Merkel’in kısıtlı da olsa kapanma planı şu şekilde:

* En fazla iki hane mensuplarının buluşmasına izin verilecek. Yasağı ihlal ederlere müeyyide uygulanacak.

* Otellerde ve pansiyonlarda konaklama çok ciddi kısıtlanacak. Turistik amaç taşımayan zorunlu hallerde sadece otellerde konaklamaya izin verilecek.

* Tiyatro, opera ve konser salonları kapalı kalacak. Spor salonları, sinema, eğlence alanları, yüzme havuzları açılmayacak. Tüm eğlence partileri iptal edilecek.

PERAKENDE SATIŞ DÜKKÂNLARI AÇIK KALACAK

* Neredeyse tüm restoran, bar ve birahaneler kapalı kalacak. Sadece dışarıya servise izin verilecek. İçeri müşteri kabul edilmeyecek.

* Vücut temizliği ve bakım solanları, kozmetik salonları, masaj salonları ve dövmeciler tamamen kapatılacak. Fizik tedavi amaçlı masaj salonları ise hizmet vermeyi sürdürecek. 

* Kuaför ve berberler çalışacak. Ancak berber ve kuaförlere de yeni hijyen kuralları getirilecek.

* Perakende satış dükkânları ve mağazalar açık olacak. Ama ciddi önlemler alınacak. 25 metrekareye bir müşterinin içeri girmesine izin verilecek.

Hürriyet'in haberine göre faaliyetleri durdurulan iş yerlerine ise federal bütçeden yardım ve destek sağlanacak. Tüm bu planların hayata geçirilmesi için eyalet başbakanlarının onayı gerekecek.
<< Önceki Haber Merkel'in planı sızdı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER