Merkel'den Türkiye'yi kızdıracak 'Hollanda' açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hollanda'daki genel seçimleri Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki merkez sağ partisi VVD'nin kazanmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Merkel'den Türkiye'yi kızdıracak 'Hollanda' açıklaması

Merkel, “Hollanda bizim ortağımız, dostumuz ve komşumuz. Bu yüzden yüksek katılımın oldukça Avrupa yanlısı bir sonuç doğurmasından mutluyum” dedi.

Almanya Başbakanı Merkel, “Hollanda’nın Türkiye’den gelen ve bütünüyle kabul edilemez suçlamalara ve kınamalarına tolerans göstermek zorunda kalmasından birkaç gün sonra… Demokrasi için iyi bir gün” şeklinde konuştu.

Merkel daha önce de Türkiye ile yaşanan diplomatik krizle ilgili açıklamalarında Hollanda'ya destek çıkmıştı.

Habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de Hollanda’daki seçimlerin sonucundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

AB'Yİ RAHATLATAN SONUÇ

Hollanda'da seçmenlerin yüzde 80'den fazlasının sandık başına gittiği seçimleri, 33 milletvekili çıkaran Başbakan Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı. Bu da 1977 seçimlerindeki yüzde 88'lik rekor katılımdan beri görülen en yüksek oran olarak kayıtlara geçti.

Başta Avrupa olmak üzere dünyada güçlenmeye başlayan popülist akım için test niteliği taşıyan seçimlerde; aşırı sağcı lider Geert Wilders'in AB, İslam ve göçmen karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) ise 20 sandalyede kalarak, beklediği patlamayı yapamadı. Rutte'nin Wilders'i mağlup etmesi, Avrupa Birliği'ni rahatlatan bir haber olarak yorumlandı.
<< Önceki Haber Merkel'den Türkiye'yi kızdıracak 'Hollanda' açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER