'Merkel dönemi en geç Mayıs ayında biter'

Almanya Eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel büyük koalisyonun dağılacağını tahmin ettiğini söyledi.

SHABER3.COM

Almanya eski Dışişleri Bakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) eski Genel Başkanı Sigmar Gabriel en geç 2019 yılı Mayıs ayına kadar Angela Merkel'in başbakanlığının sona ereceği görüşünde olduğunu söyledi. Gabriel büyük koalisyonun da dağılacağını tahmin ettiğini belirtti.

Gabriel haftalık Die Zeit gazetesi için kaleme aldığı makalede "Merkel'in Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi genel başkanlığını bırakmasının, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile üçlü koalisyon kurulması yolundaki ilk adım olduğunu ve yasama dönemi sona ermeden Merkel'in başbakanlıktan da çekileceğini" yazdı.

Deutsche Welle'nin aktardığı habere göre, Sigmar Gabriel en geç 2019 yılının Mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra Merkel döneminin kapanmasını beklediğini ve Merkel'in partisine bunu borçlu olduğunu bildiğini ifade etti. Sigmar Gabriel bu durumda erken seçime gidileceğini zannetmediğini dile getirdi.

'RADİKAL GERÇEKÇİLİK'

FDP Genel Başkanı Christian Lindner 2017 yılının Eylül ayındaki genel seçimlerden sonra CDU, Yeşiller ve FDP arasında koalisyon hükümeti kurulmasını Angela Merkel'in engellediğini söylemiş, akabinde de CDU ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) koalisyonu kurulmuştu.

Sigmar Gabriel partisine yeni bir başlangıç yapmayı tavsiye ederek, makalesini şöyle sürdürdü: 

"İçerikler şimdilik ikinci derecede öneme sahip, çünkü emeklilik, kiralar, bakım, tam zamanlı çalışma, iş, eğitim ve çocuk yuvaları gibi alanlarda koalisyonun el attığı konular sosyal demokrasiye maalesef yarar sağlamadı."

Eski Dışişleri Bakanı Gabriel partisine "sosyal demokrasi ağırlıklı radikal gerçekçilik" tavsiyesinde bulundu.

Bunun için parti çalışmalarının da esaslı bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğini vurgulayan Sigmar Gabriel SPD'nin sadece grup çıkarlarını dengeleyip idare eden çok sayıda partili yerine yüz dolayında genç internet kullanıcısıyla sosyal medyada varlık göstermesinin daha yararlı olacağını sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber 'Merkel dönemi en geç Mayıs ayında biter' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER