Meriç'te hayatını kaybeden Mete Kul'un naaşına ulaşıldı

Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden geçmeye çalışırken bindiği bot devrilen ve kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul'un cansız bedeni bulundu. Anne Ünzüle Araz'ın, "İstedim aldım oğlumu. Bırakmadım nehirde, kimse de bırakmasın nehirde çocuğunu" dediği bildirildi.

SHABER3.COM

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden geçmeye çalışırken bindiği bot devrilen ve 24 Mart’tan bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul’un (21) cansız bedeni bulundu. 

Kronos'ta yer alan habere göre Yunanistan tarafında bulunan bir erkek cesedinin bugün Anne Ünzüle Araz tarafından teşhis edildiği öğrenildi. Araz’ın, “İstedim aldım oğlumu. Bırakmadım nehirde, kimse de bırakmasın nehirde çocuğunu” dediği bildirildi.

Adli Tıp’ta yapılacak işlemlerin ardından cenaze, ailesine teslim edilecek.

Kul’un annesi Ünzüle Araz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Oğlum, evladım; Mahir Metem aramalar sonucu bulundu. Adli tıp kurumundan teşhis işlemlerinden sonra cenazemizi alacağız. Bu süreçte yanımda olan tüm halkımıza, dostlarımıza, Mahirimin bulunması için destek olanlara teşekkür ediyorum, Oğlum sahiplenmemiz, ve direnişimiz sonucu mezarsız kalmadı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden geçmeye çalışırken bindiği bot devrilen ve bir daha kendisinden haber alınamayan Mahir Mete Kul’un annesi Ünzüle Araz, oğlunun bulunması için Atina’da oturma eylemi başlatmıştı. 

Oğlunun bedenine ulaşana kadar arama çalışmalarının devam etmesi için mücadele veren anne Araz, “Türkiye’de yaşama şansı verilmeyen Mahir’imin arama-kurtarma çalışmalarının hız kesmeksizin devam etmesini, hiç olmazsa cansız bedenine bile kavuşmak için burada oturuyorum,” diyerek herkesi duyarlı olmaya çağırmıştı.

<< Önceki Haber Meriç'te hayatını kaybeden Mete Kul'un naaşına ulaşıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER