Memur Mehteran Takımı'ndan ilk resmi performans


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatıyla oluşturulan Memur Mehteran Takımı, ilk kez resmi bir programda performans gösterdi.

Bu yılın başlarında müziğe yatkınlığı ile bilinen romanlardan bir mehteran takımı oluşturuldu. Kısa süre içerisinde eğitmenlerden nota ve yürüyüş eğitimini alan roman takımı programlara çıkmaya başladı. Ancak mehteran takımı üyelerinin sabit maaş ve memur olma talebi üzerine valilik bu projeden vazgeçti. Edirne Valiliği, bunun yerine çeşitli kurumlarda memur olarak çalışan ve sabit maaşı olan kişilerden oluşan bir takım oluşturdu.

Vali Şahin'in talimatları doğrultusunda İl Emniyet, İl Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Hizmetleri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Edirne Müftülüğünde görev yapan ve müziğe yatkın olan 40 memur seçildi. Bir aydan fazla bir süredir hocalardan nota ve yürüyüş eğitimi alan memurlar provalara başladı. Provalarını başarılı bir şekilde tamamlayan memur mehteran takımı ilk resmi performansını Edirne'nin Kurtuluş Günü'nde gösterdi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Erkan Aksu'nun başında bulunduğu mehter takımı repertuvarında bulunan marşları başarılı bir şekilde icra etti. Kutlama programına katılan kalabalık vatandaş topluluğu tarafından büyük alkış alan mehter takımını Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve diğer protokol üyeleri tebrik etti.
Mehteran-Takimindan-ilk-resmi-performans-1948197.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Memur Mehteran Takımı'ndan ilk resmi performans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER