Melih Gökçek'e bir şok daha... Önem verdiği iki ihale daha iptal edildi...

Melih Gökçek’in izlerini silen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bu kez de Gökçek döneminde yapılan hafriyat ve otopark ihalelerini iptal etti.

SHABER3.COM

Hafriyat ve otopark ihalelerinden gelen paralar, Gökçek'in onursal başkanı olduğu Osmanlıspor ile Keçiörengücü ve Bugsaş’a gidiyordu. İptal sonrası, başkentteki otoparklar 25 yıllık süreyle belediye şirketi Beltaş ve ANPARK’a devredilecek. İhaleleri daha önce ANFA yapıp, 3. şahıslara devretmişti. Tuna'nın Genel Müdürünü de değiştirdiği ANFA personeli, Gökçek döneminde zorla Osmanlıspor maçlarına götürülüyordu.

İLK KARAR İHALELER İÇİN

Yılın ilk Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kentteki otoparklar ve hafriyatlarla ilgili önemli kararlar alındı. Hukuk ve Tarifeler Komisyonu tarafından hazırlanan ve belediye meclisine sunulan raporda, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ANFA’ya verilen Mavi Göl, Mogan ve Göksu’daki otoparkların tamamının 3. şahıslara kiralandığı belirtildi.


Otopark işletme yetkisi iptal edilen ve Belediye kurumları ile park ve bahçelerin de güvenliğini sağlayan belediye şirketi ANFA Güvenlik çalışanlarının, eski Başkan Gökçek tarafından siyasi işlerde kullandığı ortaya çıkmıştı. Tuna'nın Genel Müdürünü de değiştirdiği ANFA personeli, Gökçek döneminde zorla, Onursal Başkanlığını Melih Gökçek’in kurucu başkanlığına ise oğlu Ahmet Gökçek’in yaptığı Osmanlıspor maçlarına götürülüyordu. Gökçek’in istifa etmesinin ardından Osmanlıspor’un maçlarını izleyen taraftar sayısı da yüzde 90 oranında azaldı.
<< Önceki Haber Melih Gökçek'e bir şok daha... Önem verdiği iki ihale... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER