Mehmet Şimşek'i sus-pus edecek görüntü

Başbakan Binali Yıldırım'ın hükümetin yeni teşvik paketini açıklarken emekliye vermeyi taahhüt ettiği bin TL ikramiye ile ilgili AKP'den daha önce yapılan açıklamalar anında arşivlerden çıkarıldı.

Bakan Şimşek emekliye ikramiye vaadiyle ilgili neler demişti?

Yıldırım, yaptığı açıklamada 12 milyon emekliye her iki bayramda da biner lira olmak üzere yılda toplam iki bin lira ikramiye verileceğini söyledi. 

Yıldırım'ın ikramiye duyurusu sosyal medyada 'seçim rüşveti' olarak karşılık buldu. Hatta CHP'liler, bu önerinin 2015 seçimlerinde CHP tarafından gündeme getirildiğini de hatırlatarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun noter huzurunda verdiği taahhüdünü gündeme getirdi. 

GÖRÜNTÜLERE GÖRE ŞİMŞEK İDDİALI: BU PARA VERİLEMEZ

Sosyal medyada paylaşılan bir diğer görüntü ise ekonomiden sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Kılıçdaroğlu'nun 2015'te verdiği taahhütle ilgili açıklamaları oldu. Dönemin Maliye Bakanı olan Şimşek, "Bu tür vaatler, seçim öncesi klasik ve popülist vaatlerdir. Bu çerçevede düzeltilmesi gerekir... Çünkü çok gerçekçi değil. Bakın, 2015 yılı için öngördüğümüz bütçe açığı yaklaşık 21 milyar lira... Bu yıl emekli maaşları da yaklaşık 159 milyar lira olacak... Yılda 2 maaş zam demek, 26 buçuk milyar lira demektir. Bu da bütçe açığını 47 buçuk milyar liraya çıkarır..." demişti.

<< Önceki Haber Mehmet Şimşek'i sus-pus edecek görüntü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER