Meğer polis onca baskını bakın ne için yapmış

Ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında 583 madalya ile şampiyon okullara bin polisle yapılan baskında yaşananlar pes dedirtti. Laboratuvardaki beyaz maddeyi uyuşturucu sanarak tadan polise gerçeği kimya öğretmeni açıkladı: Kuş pisliğini tattınız.

Meğer polis onca baskını bakın ne için yapmış

Uluslararası olimpiyatlarda ve ulusal bilim olimpiyatlarında toplam 583 madalyaya sahip olan ve Türkiye’nin en çok madalya kazanan okulu Samanyolu Eğitim Kurumları ve Atlantik Eğitim Kurumları’na ait 4 okula önceki gün bini aşkın polis tarafından baskın yapıldı.

MADALYA DOLABINI KIRIP AÇTILAR
Bugün'ün haberine göre, Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Olçay, madalya dolabında bile suç delili arandığını vurguladı. Olçay şunları aktardı: “Aramalar 22.30’a kadar sürdü.

Bilgisayarların kopyaları alındı. Öğrencilerin özel eşyaları dahi aranırken öğrenci ve öğretmenlere ait mezuniyet CD’lerini aldılar. Madalyaların bulunduğu dolabın anahtarı olmadığı için kırarak açtılar. Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını anlatan kitapları incelediler.”

KOLTUKLAR BIÇAKLA KESİLDİ
Polis aramasında Samanyolu Eğitim Kurumları'nın bazı eşyaları zarar gördü. Polis uyuşturucu arama bahanesiyle bazı oturma gruplarına tornavida ve çakılarla zarar verdi. Kimya laboratuvarı dağılırken bazı cam eşyalar da kırıldı.

Samanyolu Koleji’nde arama yapılan yerlerden birisi de okulun kimya laboratuvarıydı. Polis, laboratuvarda bulunan beyaz bir maddeden şüphelendi. Bulduğu beyaz maddeyi ağzına götürüp tadan narkotik polisi, maddenin ne olduğunu anlayamadı.

Laboratuvardan sorumlu öğretmene “Bu madde nedir” diye soran polise kimya öğretmeni “Botanik deneyi için bulundurduğumuz kuş gübresi” cevabı verdi.

MÜDÜR DARP RAPORU ALDI
Ali Hasan Coşkun Öğrenci Yurdu'nda arama kararı olmadan yapılmak istenen baskına karşı çıkan yurdun Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan ‘polise mukavemet’ iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan Arslan, darp edilerek bir suçlu gibi arkadan kelepçelendi. Arslan darp raporu aldı.

AZ KALSIN OYUNCAK TAVŞANI BULACAKLARDI!
Okul baskınındaki skandallar sosyal medyada alay konusu oldu. Gazeteci ve ünlü isimler şu paylaşımları yaptı:

12 EYLÜL ARATILIYOR
- Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Küçükşahin: 12 Eylül darbe günleri; sivil iki polis gelir sekreterlikten sorar öğrenci sınıftaysa basar götürürdü. Genel Sekreter Yalçın Abimiz ne çok atlattı onları. Sonunda öğrenci kaçırtıyor diye onu da içeri aldılar. Ne çok seviyoruz seni hâlâ Yalçın Abi, bak bugün nasıl basıyorlar okulları, yüzlerce polis. Bize gelenlerde silah dahi görülmezdi değil mi? Vay be bırakın 28 Şubat, 12 Eylül dahi aratılıyor mu ne!

- Cumhuriyet Gazetesi yazarı Emre Kongar: Polis bir zamanlar üniversiteleri basardı. Şimdi AKP'nin ‘İleri Demokrasi’ rejiminde ilk ve ortaöğretime mi indi? Bu gerçek fotoğraf mı, fotomontajlı şaka mı? Artık gerçekler ile espriler birbirinden ayırt edilemiyor!

- Hayko Bağdat: Az kalsın oyuncak tavşanı bulacaklardı. Ucuz atlattık.

- Hakan Şükür: Yine yanlış yerdesiniz. Siz kreş basarken iki polis pusuya düştü.

- Turgay Oğur: Allah’ım çok şükür! İsveç gibi olduk. Polis kaydırak denetiminde.

- Sevim Gözay: Terörle mücadele ekipleri kreşlerde beşik çekmecesi karıştırıyor. Kafayı yemiş bu ülke!

NEFRET HİSSİYLE BEŞİKTE ARAMA
Bini aşkın polisle yapılan okul baskınlarına eğitimciler, siyasiler ve hukukçular tepki gösterdi. Baskınların gündem değiştirme amacı taşıdığı vurgulanarak okulların başarılarına dikkat çekildi.

DÜŞMANCA BİR TAVIR
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven: Baskınlara silahlı polislerin gitmesi düşmanca bir tavır. Narkotiği görünce şok geçirdik. Buralarda uyuşturucu arayanlar ne içti acaba? Akademik başarılarıyla anılan yerde terör avının izahı olmaz. Toplantı odasına ‘örgüt odası’ diye delil diyorlar.

DİKTA REJİMLERİNDE OLUR
PAK Eği­tim İş Sen­di­ka­sı Ge­nel Baş­ka­nı Ab­dul­lah Ka­yış­kı­ran: Bu okul­lar eği­tim sis­te­mi­ne önem­li kat­kı­lar sağ­la­mış­tır. Ma­dal­ya­lar bu­nun gös­ter­ge­si­dir. Gün­de­mi örtbas için al­gı ope­ras­yo­nu. Ör­nek teş­kil eden okul­la­ra te­rör ocak­la­rı­nın ba­sar gi­bi mu­ame­le ya­pı­yor­lar. Bu dik­ta re­jim­le­rin­de ya­pı­la­bi­lir. De­mok­ra­si­yi ze­de­ler.

EMNİYET GÜÇLERİ RAHATSIZ
MHP Ge­nel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Alim Işık: PKK te­rör ör­gü­tü­ne yö­ne­lik fa­ali­yet­le­ri en­gel­le­nin­ce, ik­ti­dar par­ti­si­nin se­çim ön­ce­si bas­kı­sıy­la bu tür ku­rum­la­ra ope­ras­yon­lar­dan em­ni­yet güç­le­ri de ra­hat­sız­dır. O ku­rum­lar­da, kreş­ler­de uyuş­tu­ru­cu ve di­ğer za­rar­lı mad­de­le­rin ol­ma­ya­ca­ğı­nı 78 mil­yo­nun ta­ma­mı bi­lir.

TOPLUM TEPKİ GÖSTERMELİ
CHP Mil­let­ve­ki­li Ak­yut Er­doğ­du: Ön­ce ina­na­ma­dım. Ar­ka­sın­da TEM ya­zan po­lis­le­rin kreş­ler­de­ki uy­ku oda­la­rın­da fo­toğ­raf­la­rı gör­mek ger­çek­ten bu mem­le­ke­tin ayı­bı­dır. Si­ya­si nef­ret ve in­ti­kam uğ­ru­na kreş bas­mak in­san­lı­ğın gel­di­ği son nok­ta­dır. Siyasi bar­bar­lık­tır. Bu ak­lı­nı ka­çır­mış gi­di­şe ül­ke­yi se­ven­le­r or­tak tep­ki gös­ter­me­li.

YIPRATMA KAMPANYASI
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: Bence bir şey aramıyorlar. Aramanın kendisinin bir şekilde yıpratma kampanyasına dönüşmesini arzuluyorlar. Çocukları kriminalize edecek bir yaklaşım, eğitim kurumlarını bir güvenlik konsepti içerisinde hedef haline getirecek tavır; ancak cinnet halinde söz konusu olabilir.

UTANÇ VERİCİ BİR DURUM
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: O görüntüler beni çok rahatsız etti ve utanç verici. Çocuk parklarında, oyuncaklarının üstünde polisler. Koltukları yarıp içine bakmalar. Allah akıl fikir versin. Gözleri o kadar kararmış ki. Okullar başlamadan önce yıldırma ve algı operasyonu.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA
Ce­za Avu­ka­tı Si­nan Top­çu: Ma­kul şüp­he­ ara­ması olsa bi­le so­mut ve­ri­ or­ta­ya ko­nul­ma­sı ger­ekir. Ak­si tak­dir­de bu­nu ya­pan­lar hak­kın­da gö­re­vi kö­tü­ye kul­lan­ma su­çu olu­şa­cak­tır.

HUKUKLA İZAH EDİLEMEZ
Ceza Avukatı Şaban Yağcı: Türkiye'ye ve dünyaya mal olmuş eğitim kurumlarının, 'terör örgütünü finanse ediyor' suçlamasıyla basılması utanç vericidir. Hukukla izah edilemez.
<< Önceki Haber Meğer polis onca baskını bakın ne için yapmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER