Toplumun ahlakını zehirleyen tehlike!

Dizi ve klipler toplumu nasıl etkiliyor? Genç ve çocuklar hangi ahlak dışılıklara ve yozlaşmışlıklara maruz bırakılıyor?

Toplumun ahlakını zehirleyen tehlike!

Dizilerin ortaya çıkardığı ahlaki tahribatları Samanyolu Haber Televizyonu canlı yayınında değerlendiren Psikiyatri Uzmanı Zeynep Pınar, çocuk ve gençlerin ahlakının nasıl tehdit edildiğini anlattı.

Anne ve babaların çocukların seyrettiği dizi ve programları seçmeleri gerektiğini belirten Pınar, Çocukları televizyonla baş başa bırakmanın çok yanlış olduğunu ve en büyük zararı 0-6 yaş grubundaki çocukların gördüğünü belirtti.

Lise dizilerinin gerçek hayattakinden çok daha başka şekillerde izleyiciye yansıtıldığını söyleyen Pınar, bu tür dizilerde öğrencilerin elinde tek bir kitabın olmadığını ve hiç bir öğretici cümlenin bulunmadığını ifade etti.

Kadınların eğitimli, ayakları üzerinde durabilmiş, kendisini geliştirmiş şekilde değil de tamamen görselliğiyle ön plana çıkarıldığını belirten, gençlerin de bu durumdan ciddi derecede etkilendiğini söyleyen Pınar, eğer müdahale edilmezse aile kurumunun parçalanabileceği sinyalini verdi. 

<< Önceki Haber Toplumun ahlakını zehirleyen tehlike! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER