Samanyolu Haber'e verilen cezaya dair açıklama

RTÜK'ün, Samanyolu Haber TV'ye verdiği taraflı ve baskıcı rekor cezayla ilgili Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'dan önemli açıklama..

Samanyolu Haber'e verilen cezaya dair açıklama

İktidarın medya üzerindeki baskı aracı haline gelen RTÜK'ün Samanyolu Haber TV'ye verdiği 21 yayın durdurma cezasına bugün itibariyle 15 yayın durdurma cezası daha ekledi. 

Bu akıl almaz cezalarla ilgili açıklama yapan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet KaracaSamanyolu Haber'in 36 yayın durdurma cezasıyla yayıncılık tarihinin en yüksek cezasına çarptırılmış yayın kuruluşu olduğunu belirtip, "Yolsuzluk ve hukuksuzluk skandallarının gölgesinde girilen yerel seçime kısa bir süre kala kurumumuza verilen bu akıl almaz cezalar manidardır." ifadelerini kullandı. 

Verilen cezaların amacın halkımız tarafından gayet net bir şekilde anlaşılmakta olduğunu söyleyen Hidayet Karaca, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da doğru, tarafsız ve dürüst habercilik ilkesiyle hiçbir baskıya aldırmadan yolumuza devam edeceğimizi belirtti..

Hidayet Karaca, bugün bu hukuksuzluklara imza atanların da, gelecekte "demokrasiye kara leke sürenler" olarak anılacağının altını çizdi..

İşte Hidayet Karaca'nın yaptığı açıklama:

"RTÜK tarafından Samanyolu Haber Televizyonu’na verilen cezaların ardından Avrupa Birliği Komisyonu açıklama yapmış ve ifade hürriyetinin kamu yetkililerinin orantısız müdahalesi olmadan haber alma ve verme özgürlüğünü kapsadığı vurgulamıştı. Ancak uluslararası camiayı bile harekete geçiren baskı maalesef aynen devam ediyor.

RTÜK, Samanyolu Haber Televizyonu’na verdiği 21 yayın durdurma cezasına bugün itibariyle 15 yayın durdurma cezası daha ekledi. Son cezalarla birlikte Samanyolu Haber, 36 yayın durdurma cezasıyla yayıncılık tarihinin en yüksek cezasına çarptırılmış yayın kuruluşu oldu. Yolsuzluk ve hukuksuzluk skandallarının gölgesinde girilen yerel seçime kısa bir süre kala kurumumuza verilen bu akıl almaz cezalar manidardır.

RTÜK bu son kararıyla, iktidar eliyle medya üzerinde nasıl bir baskı unsuru haline dönüştüğünü açıkça ortaya koymuştur. Verilen cezaların amacını halkımız gayet net bir şekilde anlamaktadır.

Samanyolu Yayın Grubu olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da doğru, tarafsız ve dürüst habercilik ilkesiyle hiçbir baskıya aldırmadan yolumuza devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Bugün bu hukuksuzluklara imza atanlar, gelecekte "demokrasiye kara leke sürenler" olarak anılacaktır.

Kamuoyuna saygılarımızı sunarız."

Hidayet Karaca
Samanyolu Yayın Grubu Başkanı

<< Önceki Haber Samanyolu Haber'e verilen cezaya dair açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER