Milli Mücadele kahramanının yürek burkan hikayesi

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Kara Fatma lakaplı Fatma Seher Erdem'in hikayesi hem duygulandırıyor, hem de gururlandırıyor.

Milli Mücadelenin kadın kahramanlarından 'Fatma Seher Erden'

Mahir Etyemez'in sunduğu Haber Özel programının bugünkü konuğu Yazar İlknur Bektaş, canlı yayında milli mücadelenin kadın kahramanlarından Üsteğmen Fatma Seher Erdem'in hayatını  anlattı. Erdem'i anlatan bir eser kaleme alan Bektaş, anlattıklarıyla zaman zaman duygulandırdı.

Kara Fatma lakabıyla bilinen Fatma Seher Erdem'in iki tane oğlunu cephede kaybetmesine rağmen, onların yasını tutmak yerine binlerce vatan evladının canını kurtarmak için mücadele ettiğini anlatan Bektaş, böylesi büyük bir kahramanın mezarlığının yerinin dahi belli olmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Üsteğmen rütbesiyle milli mücadeleye katılan ilk kadın olan Kara Fatma Seher Erdem'in, mezarlığının üzerinden yol geçtiğine dair bir açıklama olduğunu söyleyen Bektaş, bunun bile net olmadığını belirtti.

Bektaş, bütün araştırmalarına rağmen Erdem'in mezarının hala neden bulamadığını düşünürken yaşadığı ilginç bir anını şöyle anlattı:

"Mezarını bulamadığım için neyi yapmadığımı düşündüm. Duayı eksik bıraktığımı düşünerek gece saat 4'te uykumdan kalktım, abdest alıp, dua ettim. Ne olur Kara Fatma duy beni dedim. Bir baktım yanımda birisi bana bakıyor ve 'Beni bul, mezarımı bul' dedi. Birkaç gün sonra yağaniyle röportaja gittim. Bana Kara Fatma'yı tarif etti. Kısa, kızıl saçlıydı dedi. Benim gördüğüm kadın da aynı tarife uyuyordu Ve ben onu siyah beyaz fotoğrafı dışında, nasıl biri olduğunu bilmiyordum."

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Milli Mücadele kahramanının yürek burkan hikayesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER