Mahçupyan'a göre milletin malını çalmak ufak bir mesele

Ahmet Akgündüz'den sonra Etyen Mahçupyan da 'çalıyor ama çalışıyor' metaforunu yazıyla tevil etmek istedi, ortaya hem bir 'ufak' skandal, hem de bir zımnen kabul çıktı.

Mahçupyan'a göre milletin malını çalmak ufak bir mesele

Akşam Gazetesi'ne transfer olan Etyen Mahçupyan, son günlerin hararetli konusu 'çalıyor ama çalışıyor'a girdi ancak o da Prof. Dr. Ahmet Akgündüz gibi öyle bir cümle kurdu ki, hem ortada bir hırsızlık olduğunu kabul etti, hem de işi 'bazı hırsızlıklar görmezden gelinmeli'ye getirdi. Okuyanları hayretler içinde bırakan yazıda Mahçupyan AKP'nin çalışmalarının yanında "çalma'nın "ufak bir mesele olarak" kaldığını savunuyor.

ÇALMAK UFAK BİR MESELE

"Çalıyorlar ama çalışıyorlar" konusunu tevil etmeye çalışırken Mahçupyan şu ifadeleri kullanıyor: 
''Her ülkedeki her aklı başında seçmen gibi, bu partiyi diğer siyasi partilerle ve diğer muhalif siyasi aktörlerle karşılaştırıyor. Ve zihnindeki terazide AKP ağır basıyor… Sebep basit: İktidar hem olumlu hem olumsuz şeyler yapıyor olabilir ama olumlu olanların değeri tarihsel olarak paha biçilmez nitelikte. Olumsuz olanlar ise sıradan, geleneksel ve yapısal. Oysa muhalefet blokunda yer alan aktörlerin AKP’nin olumsuzluğuna işaret etmek dışında gerçek bir söylemleri yok. Bunun anlamı AKP’nin iktidardan gitmesi durumunda ‘tarihsel olarak paha biçilmez’ kazanımların elden kaçmasıdır. Muhafazakârlar ve daha geniş olarak orta sınıf, AKP çalışıyor diye oy vermiyor. AKP’nin ima ettiği geleceğe sahip çıkıyor. ‘Çalmak’ ise bu geleceğin devrimsel önemi yanında çok ufak bir mesele olarak kalıyor. ''

'AHMET AKGÜNDÜZ AZ ÇALIYOR' DEMİŞTİ

Rotterdam Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ise kendi facebook sayfasında benzer bir mesaj paylaşmıştı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Akgündüz mesajında AKP'yi övmek isterken "Milletin malının sadece yüzde 20'sini yemişler" demişti.

Akgündüz mesajında, "Eski hükümetler, milletin malının % 80'ini yiyorlar ve kalan % 20 ise yol parasına bile yetmiyordu. Tayyip Beyin hükümetleri ve bürokratları ise, % 20'ini yediler; ancak % 80'ini millete harcadılar." diyerek büyük bir gafa imza atmıştı

<< Önceki Haber Mahçupyan'a göre milletin malını çalmak ufak bir mesele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER