Maceracı bu hafta sizi Adana’ya götürüyor

Kebap dumanlarıyla mest olmak, samimi sohbetlerle neşelenmek, akıllara kazınan lezzetlerin, keyif dolu mekanların memleketinde tadına doyulmaz bir gezintiye çıkmak istiyorsanız, Samanyolu TV ekranından ayrılmayın.

Maceracı bu hafta sizi Adana’ya götürüyor

Maceracı bu hafta sizi Adana’ya götürüyor.

Maceracı yine orijinal olma prensibini terk etmiyor. Bu sıcacık şehrin en bilinen lezzeti Adana Kebabının bile en orijinal halini buluyor. Duvardan duvara uzanan, 3 metrelik Adana Kebap hem görüntüsü hem de servisi ile iştahlara takla attırıyor. Minicik cep mangalı ise görenleri şaşkınlığa sürüklüyor.

Adana Kebabı ziyafetinin ardından, hemen herkesin aklına düşen tatlılar, Maceracı’da masaya yatırılıyor. Fıstıkların dolup taştığı, peynirlerin eşlik ettiği, kadayıftan baklavaya enfes tatlılar isimleri ve tarifleriyle uzun süre unutamayacağınız bir geçit töreni yapıyor.

Sadece Adanalıların değil, tüm Türkiye’nin vazgeçilmez içeceklerinden şalgam suyu da unutulmuyor. Maceracı şalgam suyu tezgahlarını değil imalathanelerini ziyaret ediyor. Daha önce hiç duymadığınız detayları ile şalgam suyunun ilginç yolculuğunu ekranlara taşıyor.

Murat Yeni tüm neşesini ve esprili sunumunu yanına alıyor, Kozan ilçesi, Dağılcak Mesire alanına uğruyor. Maceracı’yı burada Adanalı anneler karşılıyor. Tavuk dolmadan mantıya, patlıcan salatadan Şam tatlısına uzanan en enfes Adana lezzetleri  sofralardan taşıp evlerinize ulaşıyor.

Maceracı, Adana’nın en ilginç mucidiyle Merdin Köyü’nde buluşuyor. Uçan traktör ya da Leylek olarak adlandırılan, çizgi romanlardan fırlamış gibi görünen düzenekle, tarlalar uçağa ihtiyaç duyulmadan ilaçlanıyor. Anadolu’nun mucitleri farkını yine ortaya koyuyor. 

Siz de Adana’nın güneşi kadar sıcak sakinleriyle, tatlı sohbetleri ve ünü sınırları aşan lezzet sofraları paylaşmak, Adana’yı farklı bir gözle gezmek isterseniz, bu akşam “Maceracı”yı sakın kaçırmayın!



<< Önceki Haber Maceracı bu hafta sizi Adana’ya götürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER