İfade istediler, verdik...

Kurulduğu günden bu yana kamuoyuna her zaman doğruları yansıtan ve en çok ziyaret edilen haber sitelerinden biri olan "Samanyoluhaber.com" ekibi olarak bugün bir ilk yaşadık.

İfade istediler, verdik...

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ile ilgili kamuoyuna yansıyan belge ve bilgilerle ilgili yaptığımız haberlere açılan davalar devam ediyor. Ancak bugün özgür medyaya baskı niteliğinde ilginç bir gelişme daha yaşandı. 

Bugün samanyoluhaber.com ekibi olarak işi gücü bıraktık, kamuoyunu yaşananlardan tüm gerçekliğiyle beraber haberdar etmek yerine tabiri caizse 'dükkanı kapatıp' topluca Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdik.

Açılan bir davada, şikayetçi avukatı künyede bulunan herkesin şüpheli olarak ifade vermesini istedi. Çok alışık olunmayan durum karşısında savcılık makamı, talebi kabul ederken bütün ekibe dükkanı kapatıp ifade vermek düştü.

Bu mantıkla bakıldığında bir davaya muhatap olan bir gazete veya TV çalışanlarının herhangi bir soruşturmada topluca ifade vermesi söz konusu olabilir.

Neyse ki, veremeyeceğimiz hiçbir hesap olmaz düşüncesiyle kanunlara uyduk ve haberciliğe 3 saat ara vererek topluca ifade vermeye gittik. Samanyoluhaber.com çalışanları toplu olarak ifade verdi | samanyoluhaber.com Bizim tarihimizde bir ilk olan durum önemli bir şeref levhası olacak.









<< Önceki Haber İfade istediler, verdik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER