Dünya Tv, özel bir programla “Newroz”u kutluyor…

Dünya Tv Newroz’a yönelik çok ciddi bir hazırlık içerisinde

Dünya Tv, özel bir programla “Newroz”u kutluyor…

Bildiğiniz gibi Newroz, Ortadoğudaki halklar arasında çok coşkuyla kutlanan, baharın gelişini müjdeleyen bir bayram. 5-10 sene öncesine kadar ülkemizde maalesef yasak olan bu bayram, bugün çok coşkulu bir şekilde kutlanmakta ve buna devlet de iştirak etmektedir. Bugünden bakınca daha önceki yasaklamanın ne kadar gereksiz olduğu da görülüyor. Bu zamana kadar hep ayrılık sebebi gibi görülmüş olsa da bu tür bayramların bizim kültürel zenginliğimizin bir parçası olduğunu artık herkes kabul ediyor. İşte bu noktada Türkiye’nin ilk özel Kürtçe Televizyonu olarak biz de çok özel bir program hazırladık. 

Arkadaşlarımızın hazırladığı bu programa, Suriyeli ünlü sanatçı Hejar Seyda, Abdulbari İpek ve Deniz Rojhat canlı performanslarıyla katılacaklar. "Newroz Özel" programında ayrıca, Duhok'da bulunan Dünya Tv ekibiyle de, bölge halkıyla yapılacak renkli ve hoş sohbetlerin yansıtılacağı canlı bağlantılar da ekranlara taşınacak. Ayrıca gazetecilerle kurulacak canlı bağlantılarla bölgedeki Newroz kutlamalarına değinilecek. Sürpriz konukların da yer alacağı telefon bağlantılarıyla da renkli bir atmosferde Newroz bayramı kutlanacak.

Sunuculuğunu Sevda Kaplan ve Hasan Kösenin yapacağı Newroz Özel Programı 21 Mart Perşembe günü sabah saat :09:00 -12:30 arasında Dünya Tv ekranlarında..
 

<< Önceki Haber Dünya Tv, özel bir programla “Newroz”u kutluyor… Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER