Burç FM yepyeni programlarla geliyor!

Haber başlıkları ve özetleri, yapılması yürek isteyen haber yorumları, daha doğru daha gerçek bir ülkede yaşayalım diye radyo yayınına taşınıyor.

Burç FM yepyeni programlarla geliyor!

  • Kültür frekansı Burç FM, birbirinden yeni programlarla dinleyiciyi zinde tutmaya ve onların dinlemek istediklerini sunmaya devam ediyor.
  •  Tematik bir yayın ilkesi olan radyo, sabah ve ikindi kuşağını yeniden düzenlemekle işe başladı. 
07: 30 – 09: 00 arasında Burç FM ve Samanyolu Haber Radyo ile yapılan ortak canlı yayında gündeme ilişkin gelişmeler ve köşelerden yapılan alıntılarla sabah güne daha dinamik ve güncel başlanıyor. Hem haber hem yorumdan oluşan “Güncel Yorum programında olayların perde arkası irdeleniyor. Daha önce “Sesli Gazete”yi sunan Fatma Gökbulut ile Samanyolu Haber Radyo Editörü Mustafa Sağlamdemir’in sunduğu program için hazırlıklar sabah erkenden başlıyor. Samanyolu Haber Radyo Yayın Müdürü Osman Çalık’ın yapımcılığını üstlendiği programda, daha önceden hazırlanmış haber vtr.leri ile de zengin bir sunum oluşturuluyor.   

Başladığımız ve bitirdiğimiz bir günün güzel olması dileği, hem de herkesin yazmadığı herkesin okuyamadığı gerçeklere vakıf olmak niyetiyle başlayan program, aşırı talep alınca ikindi saatleri için de bir planlama yapıldı. “Güncel Yorum” programı,  17:00-18:00 kuşağında da yeniden okunmaya başlandı. 
 
Burç FM’de yeni başlayan ikinci program “Çift Çekirdek” programı. Perşembe günleri saat 22: 30’da başlayan ve Ahmet Bozkuş’un yaptığı Hasıl-ı Kelam programı, biraz format değişikliği bir de Mustafa Sarıtaş’ın programa yol arkadaşı olarak gelmesi ile daha zengin bir muhteva ile dinleyici karşısına çıkıyor. Daha önce Perişan FM programında seslendirmen ve tiplemeleriyle, Komikrofon programıyla ve Samanyolu TV’deki “Bir Daha Düşün” yarışma programıyla ünlenen Mustafa Sarıtaş, hem dizi oyunculuğu hem sunuculuk yapan Ahmet Bozkuş ile Perşembe akşamları saat 22: 30’da “ÇİFT ÇEKİRDEK” programına başlıyor.  Hasıl-ı Kelam programının yerine başlayacak programda güncel ve toplumsal konular işlenecek, espirilerle programa renk katılacak. 
 
                Ahmet Bozkuş, daha önce 3 yıl kadar özel kurumlarda öğretmenlik yaptı. “Dünya Radyo’da profesyonel olarak radyoculuğa başladı. 5 yıl boyunca “Uyurgezer” programını hazırlayıp sundu. Kendisinin yazıp sahneye koyduğu “Cangama” adlı tek kişilik gösterisiyle Edirne’den Cizre’ye tüm Türkiye’yi dolaştı. Çanakkale ve Kutlu Doğum gibi tematik müzikli gösteriler hazırladı ve çeşitli sanatçılarla sahneye koydu. SHaber TV’de yayınlanan 50 bölümlük  “İstanbul Misafirhanesi” programının sunuculuğunu yaptı. 2010 yılı Ramazan ayında Mekke ve Medine’de Mukaddes Topraklar” 2011 yılında da çekimleri Türkiye ve dünyada yapılan Kimse Yok MuGönüllüler” programlarını sundu. 2011 yılında 3 ayda 75.000 öğrencinin seyrettiği “Can Kardeşler” oyununun senarist ve yönetmenliğini yaptı.  
 
            Burç FM’de başlayan ve 12 haftadır devam eden programlardan birisi de Samanyolu Haber Yayın Müdürü Osman Çalık’ın hazırladığı “Hayırlı İşler” programı. Hizmet hareketinin görünmeyen kahramanları, yaptıkları kahramanlıkları yine görünmez bir ortamda rica-minnet anlatıyor. Çünkü onlar kahramanlığın, anlatılarak değil yaşanarak yapıldığını biliyorlar. Ancak Burç FM, “bu değirmenin suyu nereden” “yabancı mihrakların beslemesi ile mi bütün bunları yapıyorsunuz” gibi suçlamalara cevap niteliği taşıyacak bu programla fedakarlıklara mikrofon tutuyor. Çünkü, her çabalarında Allah’ın rızası taşıyan Kutsiler Ordusu’nun, her yolculuklarında İla-yı Kelimetullahı hedefleyen muhacirlerin ensarları, yaptıklarını zaten o anda unutmuş, iyilik yapıp denize atmışlardı. Burs mevsimlerinin, kurban atmosferlerinin, yardımlaşma panayırlarının birbirini kovaladığı o günlerde Hacı Kemal Erimez Abilerin, Mehmet Tanrısever  gibi yiğitlerin, Mustafa Fidan gibi kahramanların, İshak Aydoğan gibi haramı-helali birbirinden keskince ayıran hassas ruhların, devasa mülkünü gözünü kırpmadan himmet eden Kervancı Abilerin, burs toplamak için çıktığı o uzun yolda, cebindeki parasını bitiren ve topladığı himmetin bir kuruşuna bile dokunmadan fütursuzca gidip altın dişini çektiren ve memlekete o altın parasıyla dönen altın kalpli Aziz Abilerin, çevre gezileri ile sadece İstanbul’u değil komşu ve yakın illeri de burs sarmalına sarmalayan Bilal Abilerin, 85 yaşına merdiven dayadığı ve hastalıklardan başını kaldıramadığı halde bile “hizmet” denilince “Aslan Yürek” kesilen Hacı Alaaaddin Amcaların, evine gelen misafir öğrencileri iftardan sonra süzerken ayaklarına bakıp da çoraplarının ıslaklığından “ayakkabı ihtiyacı var mı yok mu, acaba ayakkabısı delik mi” diye göz gezdiren ve misafirlerini hediyelerle uğurlayan gönlü geniş, ruhu geniş Veli Abilerin, “himmetinize ihtiyacımız var” denilen ilk toplantıda varını yoğunu Allah rızası için bağışlayan ve ertesi günü çevreden eşten dosttan aldıkları ile bir yıllık sözünü bir günde veren ve Talha Bin Ubeydullahlara yol arkadaşı olan Veysel Abilerin  hikayesini dinleyeceksiniz. Hocaefendi’nin yanında hiç kimselerin olmadığı o dar zamanlarda korku nedir bilmez Hacı Selahaddinlerin, Hacı Hayatilerin bir ömür boyu sadıkane yol tutuşu da bu programda olacak. “Hayırlı İşler” programı her Salı saat 19:00’da gönül frekanslarında.

<< Önceki Haber Burç FM yepyeni programlarla geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER