Bakın Maceracı bu hafta hangi ilimizde

Ege denizinin kokusunu içinize çekmek, sahillerini gezmek, köylerinde huzur bulmak ister misiniz?

Bakın Maceracı bu hafta hangi ilimizde

Türkiye'nin sevilen gezi ve yemek programı 'maceracı' sizleri bu hafta  İzmir'e götürüyor. Sizleri koltuğunuza kitleyecek bir birinden farklı mekan ve yiyeceklerle Ege'nin en nadide köşelerine gitmeye hazır mısınız?

Yerinizden hiç kıpırdaman Ege denizinin kokusunu içinize çekmek, sahillerini gezmek, köylerinde huzur bulmak ister misiniz? Cevabınız “evet” ise çok şanslısınız.

Maceracı’nın ilk durağı, tatillerin yeni gözdesi Alaçatı. Alaçatı’da kuzuların pabucunu dama atacak Oğlak tandır kebabının tüm yapım aşamalarına şahitlik eden Maceracı, çiftlik kebabından dolan gel tatlısına dek çok özel ev yemeklerini de tadıyor.

İzmir denince ilk akla gelen lezzetlerden kumru adlı sandviçin peşine düşen Maceracı, bu işin ustalarını buluyor. Ekmek arası, şahane bir ayaküstü lezzeti olan Kumru, bol malzemesi ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

Anadolu’nun en ilginç projelerini ve girişimcilerini bulmayı görev edinen Maceracı, bu kez Fenerburnu’ndaki akvaryum çitinin peşine düşüyor. Balıklı Köşkün adına yakışır bu çit göreni şaşkına çeviriyor.

Germiyanoğulları’ndan bu güne uzanan bir tarihe tanıklık eden 500 yıllık Germiyan Köyü’ne uğrayan Maceracı burada içi yöresel otlar ve çeşit çeşit kuruyemişle dolu, tarifi asırlar öncesinden gelen Germiyan ekmeğinin yapım aşamalarını adım adım takip ediyor.

Maceracı Ege Denizi’nin bereketinden faydalanmayı da unutmuyor. Sütte balıktan enginarlı levreğe, Radikadan börülceye Ege’ye has lezzetler ve en sevilen tarifleri sizler için ekrana getiriyor.

Çeşme’ye gelenlerin bir kavanoz almadan dönmediği farklı meyvelerden yapılan reçeller ve damla sakızının doğal aroması ile lezzetlenen kurabiyeler, kahveler ve lokumlar da Maceracı’nın radarından kaçamıyor.

Siz de İzmir’in sıcacık sokaklarını, lezzet duraklarını Murat Yeni’nin keyifli sunumuyla gezmek isterseniz 13 Kasım Perşembe günü Maceracı’yı sakın kaçırmayın!
iyiseyirler.tv
<< Önceki Haber Bakın Maceracı bu hafta hangi ilimizde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER