Medya Etik Konseyi: Gazetecilik için kara bir gün


İSTANBUL (CİHAN)- Medya Etik Konseyi'nden (MEK) yapılan açıklamada, "Taraf gazetesinin yazı işleri toplantısına Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) müfettişlerinin katılması, gazetecilik tarihi açısından kara bir gündür. Hiç bir şekilde onaylanamaz." denildi.

SPK görevlilerinin Taraf gazetesinin yazı işleri katından inceleme yapmasına bir eleştiri de Medya Etik Konseyi'nden geldi. Yapılan açıklamada, hükümetin muhalif medya üzerinde baskı kurmaya çalıştığı vurgulandı. Gazetecilik tarihi açısından kara bir gün olarak değerlendirilen durum hakkında şu ifadelere yer verildi: "Bir ailenin yatak odası ne ise gazetenin yazıişleri toplantısı da onun gibidir. Taraf gazetesinin yazıişleri toplantısına Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) müfettişlerinin katılması, gazetecilik tarihi açısından kara bir gündür. Hiç bir şekilde onaylanamaz.

Yayınlarını beğenmediği medya kuruluşlarını 'vergi incelemesi'yle hizaya getirmeye çalışan hükümet, bu defa bir gazetenin yazı işleri katında inceleme yapmak için 'müfettiş' görevlendirmiştir. Ancak baskıcı rejimlerde olabilecek bu yöntem, ülkemiz açısından kabul edilemeyecek bir uygulamadır.

Taraf gazetesine yapılan uygulamayla, muhalif medya kuruluşlarına yönelik baskılara bir yenisi daha eklenmiştir. Baskı ve yıldırma hamleleriyle muhalif fikirlerin susturulması artık sıradan hale gelmiştir. Hükümete muhalif olan her kurumun susturulması medya özgürlüğünde karanlık günlere doğru gidişin işaretleridir."
CİHAN
<< Önceki Haber Medya Etik Konseyi: Gazetecilik için kara bir gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER