Medvedev: Türkiye uçağımızı düşürerek NATO'yu da zor durumda bıraktı


Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürerek "sadece kendisini değil NATO'yu da zor duruma soktuğunu" söyledi. Medvedev, "Eğer bu tür bir hadise Sovyet döneminde yaşansaydı, büyük ihtimalle çok ciddi bir çatışma başlardı. Tanrı korusun, sadece ciddi bir savaş olmaz aynı zamanda bir misilleme olurdu." dedi.

İngiliz The Time gazetesine konuşan Medvedev, Rusya'nın "Türkiye'nin provokasyonuna" askeri bir karşılık vermeyerek barışçıl bir tutum gösterdiğini söyledi. Medvedev, NATO'ya da üyelerini disipline çağırmaya davet etti.

Medvedev, "Türkiye sadece kendisine tuzak kurmadı, NATO'ya da tuzak kurdu. (Yaptığı) çok sorumsuzcaydı. Dürüst olalım; Eğer bu tür bir hadise Sovyet döneminde yaşansaydı, büyük ihtimalle çok ciddi bir çatışma başlardı. Tanrı korusun, sadece ciddi bir savaş olmaz aynı zamanda bir misilleme olurdu." dedi.

Bu açıdan Rusya'nın duruşunun "tamamen barışçıl" olduğunu savunan Medvedev, "Her ne kadar bu çok açık bir şekilde provokasyon olsa da; uçağımız birkaç saniyeliğine sınır boyunca uçmuş olsa bile, Suriye sınırları içerisinde vuruldu ve Rusya hiçbir askeri cevap vermedi." dedi.

Medvedev, ancak ekonomik ve siyasi ilişkileri azaltarak bir cevap verdiklerini kaydetti .

Medvedev, "Bu açıdan birçok şey NATO yönetiminin diğer ülkelerle çatışmaları kızıştıran NATO üyeleri üzerinde etki kurma konusundaki kararlılığına bağlı. Sonuçta bu NATO'nun disipliniyle ilgili. Biz bunun sonucunu çok iyi anlıyoruz." ifadelerini kullandı.


CİHAN
<< Önceki Haber Medvedev: Türkiye uçağımızı düşürerek NATO'yu da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER