Medvedev: Türkiye ile yaşanan kriz fiyatlara yansıyacak

Medvedev: Türkiye ile yaşanan kriz fiyatlara yansıyacak

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye ile yaşanan uçak krizin fiyatları etkileyeceğini söyledi.

Rus kanalına konuşan Medvedev, Türkiye'ye karşı alınan önlemlerin etkisi olacağını ancak, korkulacak bir bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Dmitri Medvedev, "Yaptırımlar öyle yada böyle fiyatlara yansıyacak. Ancak korkulacak bir durum yok. 2008 yılında enflasyon yüzde 13 idi, bunu unuttuk. Şimdi buna yakın durumda. Buna benzer durumu yaşadık." dedi.

Rusya, Türkiye'ye karşı aldığı önlemler çerçevesinde meyve, sebze ve beyaz et ürünleri gibi birçok ürünün ülkeye girişini yasaklamıştı.

"RUS TURİSTLERE TÜRKİYE'DE TATİL YASAĞI İYİ BİR ŞEY DEĞİL, ANCAK…"

Medevedev, Türkiye ve Mısır tatil tur satışlarının yasaklanmasına da değindi. Medvedev, "Türkiye ve Mısır'da tatillerin yasaklanması iyi bir şey değil. Hükümetin cezası yada kötü niyeti değil, ancak vatandaşlarımızın güvenliği söz konusu." diye konuştu.

Seçim yapmak zorunda olduklarını belirten Medvedev, "Tatil ve güvenlik arasında seçim yapmak zorunda kalan yönetim güvenliği tercih etmek zorunda." şeklinde konuştu.

Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Rusya, Türkiye'ye charter uçuşları durdurarak tatil turların satışlarını da yasaklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Medvedev: Türkiye ile yaşanan kriz fiyatlara yansıyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER