Media Markt CEO’su daralma bekliyor: İşsizlik ve iflas dalgası başlayabilir

Media Markt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, konkordato ilan eden şirket sayısının artması durumunda ülkede işsizlik ve iflas dalgasının başlayabileceğini söyledi.

SHABER3.COM

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre Gökyıldırım yüksek enflasyondan dolayı girdi maliyetleri ve fiyat artışı dalgası gözlendiğini kaydetti.


Hafta başında açıklanan aylık 2,67, yıllık bazda da 25,24 olan enflasyon oranı, Tüketici Fiyat Endeksi’nde son 15 yılın en yüksek oran olarak kayda geçmişti.

Dördüncü çeyrekte daralma
CEO, ekim, kasım ve aralık ayını kapsayan dördüncü çeyrekte daralma öngördüklerini dile getirdi.


Dövizin bu seviyelerde kalması durumunda zam furyasının soğumaya geçeceğini kaydeden Gökyıldırım, geçen sekiz aylık dönemde döviz kurlarındaki artışın büyük kısmının piyasaya yansıdığını dile getirdi.

Dövizin artmaması durumunda yeni yılda işlerin normale döneceğini ileten CEO, “Şu an yatırımlarını erteleyen şirketler var. Pek çok şirket temkinli hareket edecektir. Nasıl herkes ev bütçesine bakıyorsa, şirketler de kendi bütçelerine bakıyor. 2019 bütçelemelerinde zorluk yaşıyoruz” diye konuştu.

‘Toplam ekosistemin kötüye gitti’
Gökyıldırım, ekonomideki bozulma nedeniyle farklı sektörlerde binlerce şirketin konkordato ilan etmeye başladığını hatırlatarak, neredeyse yarım milyon nüfusun işsizlik ve ekonomik darboğaz tehdidi altında olduğunu söyledi.

Bir işletmenin ortalama beş sektörü beslediği için toplam ekosistemin kötüye gittiğini aktaran CEO, “Eğer konkordatoya giden şirket sayısı artarsa, bunu ciddi bir iflas ve işsizlik dalgasının izleyeceğini öngörüyoruz” dedi.
<< Önceki Haber Media Markt CEO’su daralma bekliyor: İşsizlik ve iflas... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER