Medet Ünlü davasının görülmesine devam edildi


22 Mayıs 2013 yılında Ankara'daki ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonrası öldürülen Çeçen işadamı Medet Ünlü suikastına ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Ünlü ailesinin avukatı Erdal Doğan, sanıklardan Ömer Peltek'in yakalanamamasına tepki gösterdi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Medet Ünlü'nün ailesi ve ailenin avukatı Erdal Doğan ile tutuklu sanık Murat Aluç katıldı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Rızvan Ezbulatov ile Ömer Peltek'in yakalanamadığını bildirdi. Eksik hususların giderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Ünlü ailesinin avukatı Erdal Doğan duruşma sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Doğan, Ömer Peltek'in 3 yıldır yakalanamamasına tepki gösterdi. Ömer Peltek'in daha önce yerinin tespit edildiğini kaydeden Doğan, Peltek'in yakalanamamasını ihmal olarak değerlendirdiklerini aktardı.

Rızvan Ezbulatov'un azmettirici olarak yer aldığı iddianamede 9 sanık bulunuyor. Rızvan Ezbulatov için cinayete azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet istenen iddianamede Ünlü'yü öldürdüğünü itiraf eden Murat Aluç için ise tasarlayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ruhsatsız tabanca bulundurmaktan 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede ayrıca sanıklardan Ömer Peltek, İbrahim Şimşek ve Mehmet Akif Cömert'in 'cinayete yardım' suçundan 20'şer yıla, Hakan Şimşek, Ömer Şimşek, Mehmet Kara ve Cihan Çetinkaya'nın 'suçluyu kayırmak' suçundan 6 yıl 3'er aya kadar mahkumiyetleri talep edildi. İddianamede Ezbulatov'un, cinayetten sonra havayoluyla İstanbul'dan Moskova'ya hareket ettiği belirti.
CİHAN
<< Önceki Haber Medet Ünlü davasının görülmesine devam edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER