Meclis'te merakla beklenen ilk kanun teklifi verildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 25.dönemde yemin töreninin ardından ilk kanun teklifi verildi. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekillerinin parti değiştirmesini engelleyen yasa teklifinde bulundu.

Meclis'te merakla beklenen ilk kanun teklifi verildi

CHP Antalya milletvekili Devrim Kök, 1982 Anayasasında 84. maddesinin orjinal metninde yer alan  “...partisinden istifa ederek; başka bir partiye giren...” milletvekilinin üyeliğinin düşmesine, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile karar verilir hükmünün tekrar uygulanması için Türkiye Büyük Millet Meclis'ine yasa teklifinde bulundu. 

Gerekçesinde değişikliğin yapıldığı 1995 yılından bu yana en çok milletvekili transferinin ANAP ve AKP'de yapıldığına dikkat çeken Devrim Kök, kritik siyasal dönemlerde milletvekili transferlerinin seçmenlerce “maddi veya siyasi bir çıkar karşılığında” gerçekleştiği kuşkusuyla karşılanmakta ve siyasal etik bakımından da önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Devrim Kök'ün  milletvekillerinin parti değiştirmesini engelleyen kanun teklifinde şu maddeler yer aldı:

MADDE 1- Seçildiği partisinden istifa eden milletvekili seçildiği dönem sona erinceye kadar görevine bağımsız olarak devam eder. Seçildiği partisinden istifa ederek başka bir partiye giren milletvekilinin üyeliği kendiliğinden düşer.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

        MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Bakanlar Kurulu yürütür.
<< Önceki Haber Meclis'te merakla beklenen ilk kanun teklifi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER