Meclis'te 'evet' dersek...

MHP Genel Başkanı'ndan 'başkanlık sistemi' açıklaması geldi. Bahçeli, 'başkanlık sistemi'ne 'hayır' diyeceklerini açıklayan yardımcısı Semih Yalçın'ın aksine, "Meclis'te 'evet' dersek, sandıkta da 'evet' deriz" dedi.

samanyoluhaber.com

Meclis'te 'evet' dersek...
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Musul ve 'başkanlık sistemi' tartışmalarına ilişkin açıklama yapan Bahçeli, "TBMM'de tercihimiz ne olursa milletin karşısında da aynısı olacak. Eğer Meclis'te 'evet' dersek milletin huzurunda da 'evet' deriz" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, geçtiğimiz pazar günü Habertürk gazetesine verdiği röportajda, "Başkanlık sistemi konusunda kapıları kapattık" deyip, partisinin "Hayır" oyu vereceğini söylemişti

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Türkiye'nin dibe çekilmesine sessiz kalmayacağız.

- Şii, Sünni cepheleşmesi kışkırtılırken, cellatlar baltalarını bilemektedir. Türkiye, Irak ve Suriye'deki gelişmelere müdahil olabilmeyi göze almalıdır. Irak, Suriye, ABD istemiyor, bunun mana ve ehemmiyeti yoktur. Musul yanarken yerimizde duramayız. Kürdistan'ın kurulması için oyunlar oynayanlar akıllarını başlarına alsınlar.

- Türkiye, Musul operasyonunun her aşamasında rol almalı, aktif olmalıdır. Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmekle eş değerdir.

BAŞKANLIK TARTIŞMALARI

- Demokrasiye bağlılığımız dönemsel değil, ilkeseldir. Çözüm ve çare odaklı siyaset tercihimizi hep koruduk. Türkiye'nin sorunlarını farkındayız, sürekli çalışıyoruz. Her arayışımız bir fikri ve ahlaki zemine yaslanmaktadır. Sistemin kilitlendiğini söylüyoruz. Mevcut durumla hukukun uyuşmadığını ısrarla ifade ediyoruz.

- Sayın Erdoğan'ı seçen millet fiilen başkan olsun demedi.

- Fiili başkanlık uygulanmasına kendiliğinden son verilmesi en haklı beklentimizdir. Buna yanaşılmayacaksa, demokratik bir sürecin işletilmesi en geçerli ikinci yoldur. MHP'nin dediği budur.

- MHP parlamenter sistemden yanadır, reforma tabi tutulmasını istemektedir.

İHRACI İSTENEN MHP'Lİ VEKİLLERE TEPKİ

- Meclis'te 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. "Havet" nasıl olacakmış? Türkiye'yi katletmeleri bir yana utanmadan bir de böyle diyorlar. Kendilerinin maskaraya döndüklerini hiç anlayamıyorlar.

"MECLİS'TE NE DERSEK SANDIKTA DA O..."

- TBMM'de tercihimiz ne olursa milletin karşısında da aynısı olacak. Eğer Meclis'te 'evet' dersek milletin huzurunda da 'evet' deriz.

TEKLİF GELİNCE BİZİM TUTUMUMUZU GÖRECEKLER

- MHP, Anayasa teklifini inceleyecek elbette bir karar ve sonuca varacaktır. Siyasi yan kesiciler, bizim nasıl bir tutum takınacağımızı o zaman görecekler. AKP'nin muhtemel hazırlığı TBMM'de kabul ve onay görürse, millete gitmekten hiç kimse çekinmemelidir.


<< Önceki Haber Meclis'te 'evet' dersek... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER