Meclis gaza boğuldu

Kosova Meclisi'nde aylardır devam eden kriz, 2016 yılın ilk genel kurul oturumunda da sürdü. Muhalif milletvekilleri salona yine biber gazı attı.

Meclis gaza boğuldu

Oturumun başında, muhalefetteki Kendin Karar Al Hareketi (Vetevendosje) Vaşkanı Visar Ymeri kısa bir konuşma yaptı.. Ymeri "Siz Kosova vatandaşları bu hükümetin gerçek yüzünü ortaya çıkardınız. Bu hükümeti istifaya çağırdınız. Bu hükümet yönetimi elinde zorbalıkla tutuyor. Size göstere göstere taş atıyor." ifadelerini kullandı.


Kosova Meclisi Başkanı Kadri Veseli'nin konuşmaya başlamasından sonra Vetvendosye Milletvekili Shqipe Pantina salona gaz bombasını bıraktı. Ancak Veseli oturumu kesmedi. Bu olay ardından korumalar ve bir milletvekili arasında kısa bir arbede yaşandı. Birkaç dakika sonra NİSMA Partisi'nden milletvekili Enver Hoti de salona iki gaz bombası attı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Kadri Veseli oturuma ara vererek, herkesi dışarı çıkmaya davet etti. 

Kosova Meclisi Genel Kurulu'nda daha önce de birkaç kez göz yaşartıcı gaz atılmış, bir kez de Başbakan İsa Mustafa kürsüde konuşurken yumurta yağmuruna tutulmuştu.
<< Önceki Haber Meclis gaza boğuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER