MEB'in tadı tuzu kaçmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim kurumlarının yıl sonuna kadar denetlenmesi talimatının ardından 81 ilin Maarif Müfettişleri’ni Ankara'da topladı. Hukuksuz emri yerine getirmek istemeyen müfettişler MEB'in keyfini kaçırdı.

MEB'in tadı tuzu kaçmış

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala başkanlığında düzenlenen toplantıda, bazı özel okullar ve dershanelerin kapatılması için müfettişlerden çalışma yapması istendi. Müfettişler okul kapatmanın kanuni dayanağı olmadığını hükümetin yasal düzenleme yapmasını önerdi. 

MÜFETTİŞLER KARŞI ÇIKTI!
 
Toplantıda Maarif Müfettişleri’ne bazı özel okul ve dershanelerin işlevsiz hâle getirilmesi için çalışma yapmaları talimatı verildi. Ancak çözüm sürecini hatırlatan müfettişler, vali ve polislere yönelik hükümet tutumunun eğitim camiasında da yaşamasından endişe ettiklerini söyledi.

2 GÜN ÖNCE YAZMIŞTI!
 
Fuat Avni 6 Ekim’de "Cemaat kurumlarının kapatılmasını sağlayacak bir kumpas tasarlandı. Vaziyet Nabi Avcı’ya iletildi. Avcı, yorgun ve isteksiz olsa da bürokratlara çalışma yapmaları talimatı vermek zorunda kaldı. Plana göre 8-9 Ekim’de Ankara’da, her ilden ayrı ayrı belirlenen partili Maarif Müfettişleri’ne seminer verilecek. Partili müfettişlere, Cemaat kurumlarının geçici veya temelli kapatılması için ‘uydurulan’ yeni denetim standartları anlatılacak. Seçimden önce kapatılmalı denilen okul ve dershanelere seminerden sonra ‘denetim’ adı altında yeni bir baskın dalgası hazırlıyorlar" yazmıştı.

MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber MEB'in tadı tuzu kaçmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER