MEB'de yandaş skandalı!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki (MEB) skandallara bir yenisi daha eklendi.

MEB'de yandaş skandalı!

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan 2015 Yılı İlk Defa ve Yeniden Müdürlük Görevlendirmesi Sözlü Sınav sonuçları, MEB'deki kayırmacılığın boyutunu gözler önüne serdi. Listenin ilk 20 sırasında sadece Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler yer aldı. Farklı sendika üyelerinin ise üst sıralara çıkmasına fırsat verilmedi. Listenin tamamen adaletsiz bir şekilde oluşturulduğunu, Milli Eğitim'de artık liyakatin işlem görmediğini ifade eden eğitimcilerin tepkileri şöyle:

Türk Eğitim Sen Adana 1 No'lu Şube Genel Sekreteri Durdu Mehmet Girgeç:Bu kadar ayrımcılık olur mu? Yandaş sendika üyeleri yüksek puan alıyor, bizimkiler barajı bile geçemiyor. Sözlü bir mülakat yapılıyor ama Eğitim Bir Sen dışındaki başka sendika üyelerine puan verilmiyor. Cevaplara göre değil, sendikaya göre puanlamalar yapılıyor.

Aktif Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz:Listenin üst sıralarında malum sendikanın dışında kimse yok. Devlet kurumlarında 657 sayılı kanuna tabi herkesin görevde yükselme hakkı var. Bu hakkın insanların elinden alınması adaletsizliktir. Değerlendirme sonucunu kınıyor, hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızı kamuoyuna duyuruyorum.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz: İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla yapılan sınavlarda arkadaşlarımızın liyakati değil, sendikal ve siyasal kimliklerine göre değerlendirme yapılıyor.
<< Önceki Haber MEB'de yandaş skandalı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER